Tavşanlı'da 8 Bin 500 "Meyve Fidesi" Toprakla Buluşuyor - Son Dakika
Yerel

Tavşanlı'da 8 Bin 500 "Meyve Fidesi" Toprakla Buluşuyor

Tavşanlı\'da 8 Bin 500 "Meyve Fidesi" Toprakla Buluşuyor

Tavşanlı’da meyveciliğin geliştirilmesi için hazırlanan proje kapsamında ceviz ve elma olmak üzere iki alanda 8 bin 500 fidan dağıtıldı.

11.03.2014 11:18

Tavşanlı'da meyveciliğin geliştirilmesi için hazırlanan proje kapsamında ceviz ve elma olmak üzere iki alanda 8 bin 500 fidan dağıtıldı. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen tören esnasında yağan yağmur çiftçinin yüzünü güldürdü. Fidanlarını alan vatandaşlar " Bugün çok bereketli bir gün. Yağmurun yağdığı esnada fidanlarımızı teslim alarak toprakla buluşturmaya hazırlanıyoruz" dedi.

Tavşanlı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, ilçede meyveciliğin geliştirilmesi ve bölgemize uygun meyvecilik tarımının yaygınlaştırılması amacıyla fidan dağıtımı gerçekleştirildi. Uzun süre beklenen yağışla birlikte bereketli bir günde fidanlarını alan çiftçilerin mutluluğu yüzlerinden okundu.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen törene ilçe Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Güler, AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Demir, İl Genel Meclisi Başkan Vekili Ramazan Aydemir, İl Genel Meclisi Üyeleri Bilal Kıyak, Abdullah Kul, Ziraat Odası Başkanı İsmail Akpınar, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Ceviz ve Elma Yetiştiriciliği Projesi kapsamında toplam 8 bin 500 fidanın dağıtıldığı törende konuşan kurum müdürü Ahmet Temel, amaçlarının bin 700 dekar alanda meyve yetiştiriciliğini geliştirmek olduğunu söyledi.

İl Genel Meclisi Başkan Vekili Ramazan Aydemir ise bereketli bir günde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek bölgenin maden ve emekli şehri olması nedeniyle bu tür projelerin hızında yavaşlama olduğunu kaydetti. Aydemir, açıklamasında " Gerek maden bölgesi olmamız, gerekse de emekli şehri olmamız nedeniyle projelerimiz yavaş ilerliyor. Ancak sağlam bir proje geliştirdiğimizi söyleyebilirim. Kütahya'nın tamamına 2002 yılından buyana 447 milyon TL gıda ve tarımcılık sektöründe yatırım yapıldı. Daha önce 6 milyon 400 bin TL, kredi verilirken bu rakam 2013'te 155 milyon TL'ye çıktı. Bu rakamlar bile hangi noktadan nereye geldiğimiz gösteriyor. 2002 yılında 100 kişiden 43'ü kredisini ödeyebiliyordu. Şimdi ise devletten kredi alan 100 kişiden 93'ü kredisini ödeyebiliyor. İyinin daha iyisi için çalışacağız ve 100 kişinin tamamının kredisini ödeyebileceği noktaya ulaşacağız. Hepinize projemiz hayırlı uğurlu olsun " dedi

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu ise Tavşanlı'nın büyük bir dönüşüm yaşadığını söyleyerek tarımsal faaliyetlerin hızla genişlediğini kaydetti. Hatipoğlu " İlçede göreve başladığım günden buyana maden sektöründen tarıma geçtiğimizi görüyorum. İkisi birlikte gelişiyor. Bizler bakanlık kaynaklarını, il özel idaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin kaynaklarını en verimli şekilde nasıl kullanırızı düşünüyoruz. Gelecek yıl il özel idaresinden gelen kaynakları arttırmak istiyoruz. Tüm bu düşüncelerimiz çiftçi vatandaşlarımızı güçlendirmek içindir. Bu dağıttığımız fidanlar sizlere ve ailelerinize artı kazanç sağlayacaktır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün projeleri devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol mensupları tarafından ceviz ve elma fidanları vatandaşlara dağıtıldı. Bu arada Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görev yapan mühendisler tarafından çiftçilere, teslim aldıkları fidanları nasıl dikecekleri ve büyüme sürecinde neler yapılması gerektiği konusunda bilgiler verildi.(İÖ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tavşanlı'da 8 Bin 500 'Meyve Fidesi' Toprakla Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement