Tcg Nusret Mayın Gemisi Fatsa'ya Demir Attı - Son Dakika
Yerel

Tcg Nusret Mayın Gemisi Fatsa'ya Demir Attı

Tcg Nusret Mayın Gemisi Fatsa\'ya Demir Attı

Çanakkale Zaferi’nde büyük rol oynayan TCG Nusret Mayın Gemisi Karadeniz limanlarını ziyaret kapsamında Fatsa İskelesi’ne demir atarak kapılarını Fatsalı vatandaşlara açtı.

30.06.2015 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Zaferi'nde büyük rol oynayan TCG Nusret Mayın Gemisi Karadeniz limanlarını ziyaret kapsamında Fatsa İskelesi'ne demir atarak kapılarını Fatsalı vatandaşlara açtı.

TCG Nusret (N16) mayın gemisi sabah saatlerinde vatandaşların ziyaretine açıldı. Gemi Komutanı Deniz Yüzbaşı Burak Kandaş gemi ile ilgili yaptığı açıklamada, "TCG Nusret Çanakkale Deniz Savaşı'nı kazanmada en büyük katkıları sağlayan gemilerden bir tanesidir. Bu geminin anısını yaşatmak ve aynı zamanda Çanakkale Deniz Zaferi'ni halkımıza bilimsel anlatmak için yapılmıştır. Aynı zamanda seyir etme imkan ve kabiliyetini sahip olduğu için Çanakkale dışındaki Türkiye'nin limanlarını gezebilmektedir. Çanakkale Zaferi'nin 10. yılı olması sebebiyle bu yıl Karadeniz limanlarını ziyaret ediyoruz. Ereğli, İnebolu, Amasra, Samsun, Trabzon ve Sinop limanlarına gemimiz demir attı. Fatsa ilçesine de gelerek gemimizi Fatsalılara açtık. Gerçekten ilgi ve alaka çok güzel. TCG Nusret Çanakkale Deniz Müzesi Komutanlığı'na bağlı olarak hizmet veren bir gemidir. 18 Mart 2011 yılında gemimiz hizmete girdi ve şu zamana kadar 550 bin kişi gemimizi ziyaret etti. Bir müze için gerçekten bu sayı çok güzel bir rakam. İnsanlar buraya gelerek zaferi yerinde yaşıyorlar" dedi.

Fatsalı ve bölgedeki vatandaşlar gemiye büyük ilgi gösterirken bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tcg Nusret Mayın Gemisi Fatsa'ya Demir Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement