Tegv Tarafından Yaptırılan Okul, Eğitim-Öğretime Açıldı - Son Dakika
Yerel

Tegv Tarafından Yaptırılan Okul, Eğitim-Öğretime Açıldı

Tegv Tarafından Yaptırılan Okul, Eğitim-Öğretime Açıldı

Van'ın Muradiye ilçesinde Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı (TEGV) tarafından yaptırılan ilköğretim okulu, törenle eğitim-öğretime açıldı.

18.10.2012 20:33

Van'ın Muradiye ilçesinde Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı (TEGV) tarafından yaptırılan ilköğretim okulu, törenle eğitim-öğretime açıldı.

Açılış törenine Muradiye Kaymakamı Erol Tanrıkulu, TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci, Genel Müdür Berna Çağatay ve Rezzan Bayram, TEGV Bağışçısı işadamı Fevzi Şengül ile davetliler katıldı. Açılışta bir konuşma yapan TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci, vakıfları himayesinde 1997 yılında kurulan Van Muradiye Öğrenim Biriminin deprem nedeniyle faaliyetlerine ara vermek zorunda kaldığını söyledi. Birimin, kısa süreli bir aranın ardından Mart 2012'de faaliyetlerine tekrar devam ettiğini ifade eden Oktay Özinci, Muradiye Kaymakamlığı tarafından tahsis edilen arazi üzerine Türk Filantropi Vakfı'ndan sağlanan fonla prefabrik bir okul yaptıklarını ve eğitim-öğretime açtıklarını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından okul törenle hizmete açıldı.

OKUL HAKKINDA

Açılışı gerçekleştirilen okulla ilgili yapılan yazılı açıklamada ise, okulda 1 teknoloji odası, 1 okuma odası, 1 etkinlik odası ve ofis bulunduğu bildirildi. Muradiye Öğrenim Biriminin faaliyetlerinin de yer aldığı açıklamada, "Tüm ilköğretim çağındaki çocuklara açık olan ve yılda 800 çocuğa ulaşabilecek kapasiteye sahip olan birim; güler yüzlü, sıcak, donanımlı öğrenme ortamıyla çocuklara yaşam becerilerini geliştirecek ve temel eğitimlerine destek verecek eğitim olanakları sunuyor. Van Muradiye Öğrenim Birimi'nde kurulduğu 1997 yılında bu yana 222 gönüllünün desteği ile toplam 12 bine yakın çocuğa eğitim desteği verildi. Ekim 2011'de Van'da meydana gelen depremden bu yana Van'daki çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren TEGV, bölgede bulunan 1 eğitim parkı ve 3 öğrenim biriminde, ayrıca bölgeye yönlendiren 8 Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi ile çocuklara eğitim ve moral desteği veriyor. Depremden sonra Van'daki faaliyetleriyle TEGV, eğitim parkında 2 bin 597, öğrenim birimlerinde 2 bin 285 ve ateş böcekleri ile 20 bin 243 olmak üzere, toplam 25 bin 125 çocuğa ulaştı" ifadelerine yer verdi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tegv Tarafından Yaptırılan Okul, Eğitim-Öğretime Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement