Tekirdağ Belediye Başkanı Dalgıç Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ Belediye Başkanı Dalgıç Açıklaması

Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, belediyenin 2011 yılında yaptığı faaliyetleri değerlendirmek ve gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlamak amacıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi.

10.01.2012 18:00

Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, belediyenin 2011 yılında yaptığı faaliyetleri değerlendirmek ve gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlamak amacıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Dalgıç, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) toplantı salonunda yaptığı konuşmada, göreve geldiklerinden bu yana Tekirdağ Belediyesi için tüm imkanları kullanarak çalıştıklarını ifade ederek, 2011 yılında yapılan faaliyetlerden bahsetti.

Tekirdağ Belediyesi'nin 2011 yılında iki ek hizmet binasını açtığını belirten Dalgıç, "Personel sayımızı 79 kişi azalttık. Engelli Koordinasyon Merkezi, yaklaşık iki yılda çok ciddi adımlar attı. Bunların içinde, sosyal etkinlikler, evde bakım hizmeti, sağlık hizmetleri yer alıyor. Yine 2011 de alacak takip sistemi kuruldu. Bununla, geçmiş döneme ait borçlar yapılandırıldı. Maalesef parasız hizmet olmuyor. O yüzden alacakların tahsili de önemli. Mali disiplin sağlanırsa, diğer tüm birimlere de kaynak aktarımı kolaylaşır" şeklinde konuştu.

"Belediye olmak demek, her an vatandaşla birlikte olmak demektir" diyen Dalgıç, en çok önem verdiği projelerden birinin "Tekkart" olduğunu dile getirdi.

Dalgıç, şunları kaydetti:

"Tekkart projesini yürüttüğümüzden bugüne 1800 aileye para yardımında bulunduk. Artık, kömür, gıda gibi maddeler dağıtmıyoruz. Bunun yerine, bu kartı veriyoruz ve dar gelirli vatandaşlar üyeliği bulunan yerlerden ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Muratlı Caddesi'nin yol yapım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Caddenin alt yapısını tamamladık. Üst yapı çalışmaları ise sürüyor. Burada, caddenin ev bağlantılarıyla birlikte toplam 11 bin 200 metre içme suyu hattı döşendi."

Tekirdağ'ın en büyük sorunlarından birinin trafik olduğunu anlatan Dalgıç, bu sorunun giderilmesi için her türlü alternatifin denendiğini söyledi. Başkan Dalgıç, "Trafik, yılların getirdiği sorun. Bir iki döneme mal edemeyiz. Biz, çözüm umuduyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Dalgıç ayrıca, Tekirdağ'ın acil ihtiyaç duyduğu biyolojik arıtma ile ilgili finansal kaynak başta olmak üzere tüm çalışmaları tamamladıklarını belirterek, yıl sonuna kadar projeyi hayata geçireceklerini ifade etti.

Toplantının ardından Dalgıç, TSO'nun restoranında gazetecilerle yemek yedi.

- TEKİRDAĞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ Belediye Başkanı Dalgıç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement