Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ\'dan Kısa Kısa

Çorlu'da engelli vatandaşlara 18 adet akülü araba ile 50 adet tekerlekli sandalye verildi

03.07.2013 14:43

Çorlu Belediyesi tarafından, engelli vatandaşlara 18 adet akülü araba ve 50 adet de tekerlekli sandalye hibe edildiği bildirildi.

İhtiyaç sahibi engelli vatandaşlar tarafından yapılan başvuruları değerlendiren Çorlu Belediyesi, yürüme engelli olduklarına dair raporları bulunan vatandaşlara tekerlekli sandalye, akülü araba kullanabileceklerine dair raporu bulunan vatandaşlara ise akülü araba yardımında bulundu.

Tekerlekli sandalye ve akülü arabaların bir bölümü Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi'nde, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara teslim edildi.

Tekerlekli sandalye ve akülü arabaları teslim alan engelli vatandaşlar ile aileleri büyük mutluluk yaşadı.

-Çorlu belediyesi Aşevinden her gün 500 ihtiyaç sahibi sıcak yemek yiyor

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, aşevinden her gün 500 ihtiyaç sahibine sıcak yemek verildiğini belirtti.

Belediye tarafından yapılan ve Mayıs ayında faaliyete geçen aşevinin, dar gelirli, yardıma muhtaç, hasta, yatalak ve zor koşullarda yaşam mücadelesi veren vatandaşlara her gün sıcak yemek götürdüğünü ifade eden Baysan, görevli uzman personel tarafından, gıda mühendisi gözetiminde, steril bir ortamda, her türlü hijyen unsurları gözetilerek pişirilen yemeklerden numuneler alınıp sıcaklık ölçümü yapıldıktan sonra ihtiyaç sahipleriyle buluştuğunu söyledi.

Yemeklerin, Çorlu'nun çeşitli mahallelerinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine götürülerek teslim edildiğini aktaran Baysan, "İhtiyaç sahibi aileler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanan bu hizmetin kapsamı, önümüzdeki süreçte belediyemizin imkanları elverdiği ölçüde daha da genişletilecek" şeklinde konuştu.

Sosyal belediyecilik anlayışlarından hareketle aşevini ilçeye kazandırdıklarını ifade eden Baysan,  şunları kaydetti:

"Burada pişen yemekler, ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine götürüp teslim ediliyor. Her gün 500 ihtiyaç sahibine sıcak yemek veriyoruz. Pek çok hayırsever vatandaşımız aşevine bağış yaparak hizmetlerimize katkıda bulunuyor. Önümüzdeki aylarda daha fazla aile ve vatandaşımıza hizmet vermeyi planlıyoruz."

-İtalyan sirki Çorlu'ya geliyor

Dünyanın en ünlü sirkleri arasında yer alan ve gittiği her ülkede büyük ilgi gören 'Circo Italiano', Orion Alışveriş Merkezi'nde gösteri yapacak.

Orıon Alışveriş Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada,  Circo Italiano'da, akıllı köpekler, trambolin şov, jonklör, vahşi arslanlar, palyaço, motor şov, indiana jones ve timsahlar, tüplü akrobasi, Alessandrini kardeşler ve ölüm çemberinin Çorlu'da sevenleriyle buluşacağı belirtildi.

Öte yandan, 5 Temmuz'da başlayacak sirkin 18: 15, 21: 30 olmak üzere iki seansta yapılacağı da kaydedildi. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement