Tepebaşı'nın Yazlık Sinema Keyfi Başladı - Son Dakika
Yerel

Tepebaşı'nın Yazlık Sinema Keyfi Başladı

Tepebaşı\'nın Yazlık Sinema Keyfi Başladı

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nin "Yazlık Sinema Günleri" başladı.

25.06.2012 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nin "Yazlık Sinema Günleri" başladı.

Özdilek Sanat Merkezi'nin bahçesinde gerçekleştirilen yazlık sinema keyfinin ilkinde Engin Çağlar ve Hülya Koçyiğit'in rol aldığı "Kınalı Yapıncak" filmi gösterimi yapıldı.

Tepebaşı Belediyesi'nin düzenlediği film gösteriminin açılış gecesine, sinema sanatçısı Engin Çağlar da katıldı. Program öncesi saksafon sanatçısı Bülent Şenol keyifli bir dinleti ile katılımcılara hoşca vakit geçirtti. Program açılışında bir konuşma yapan Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Melih Savaş, Eski Milli İstihbarat Binası'ndan dönüştürülen bu kültür ve sanat merkezinde en güzel buluşmalara ve en iyi çalışmalara ev sahipliği yapmayı hayal ediyorduk. Bu gece de bu güzel buluşmalardan birine ev sahipliği yapıyoruz. Bütün bir yaz devam edecek ve unutulmaz sinema filmlerini sizlerle buluşturacak bu etkinliğin keyifli geçmesini diliyorum. Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum" dedi. Sinema Sanatçısı Engin Çağlar da yaptığı konuşmada "Bizleri bu akşam bir araya getiren Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç'a teşekkür ediyorum" dedi. Oyunculuğun yürekten gelen bir duygu olduğunu vurgulayan Çağlar, sinema filmlerini yapıldığı o dönemde Türkiye nüfusu 55 milyondu ve 25 milyon sinema seyircisi vardı" diye konuştu. Bu filmleri yaparken o seyirciye nasıl ulaşırız kaygısıyla çalışmalarımız yapardık diyen Çağlar o dönemleri hasretle hatırladığını belirtti. Gece "Kınalı Yapıncak" filminin gösterimiyle son buldu.

Daha sonraki haftaların programı ise şöyle: 29 Haziran: Sakar Şakir- Kemal Sunal, 6 Temmuz: Yağmur Adam- Tom Cruise, Dustin Hoffman. 13 Temmuz: Züğürt Ağa- Şener Şen, 20 Temmuz: Turist Ömer Uzay Yolunda- Sadri Alışık. 27 Temmuz: Neşeli Günler- Şener Şen, Adile Naşit, 3 Ağustos: Amélie Poulain'in Masalsı Kaderi- Audrey Tautou. 10 Ağustos: Selvi boylum al yazmalım- Kadir İnanır, Türkan Şoray. 17 Ağustos: Zambaklar açarken- Kartal Tibet, Filiz Akın. 24 Ağustos: Yedi Kocalı Hürmüz- Türkan Şoray, Tanju Gürsu, Salih Güney, 31 Ağustos: Arkadaş- Yılmaz Güney, Melike Demirağ.

(HÖ)

25.06.2012 16: 18: 17

TSI

NNNN - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tepebaşı'nın Yazlık Sinema Keyfi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement