Tercan Anadolu Lisesi Tübitak 4006 Bilim Fuarı Açılışı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Tercan Anadolu Lisesi Tübitak 4006 Bilim Fuarı Açılışı Yapıldı

Tercan Anadolu Lisesi Tübitak 4006 Bilim Fuarı Açılışı Yapıldı

Erzincan’ın Tercan ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliği ile gerçekleştirilen Bilim Fuarı açılışı ilk olarak Tercan Anadolu Lisesi tarafından yapıldı.

26.05.2015 15:10

Erzincan'ın Tercan ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliği ile gerçekleştirilen Bilim Fuarı açılışı ilk olarak Tercan Anadolu Lisesi tarafından yapıldı.

Tercan Anadolu Lisesi tarafından yapılan fuarda açılış konuşmasını yapan okul

Müdürü Yahya Güneş, "Bilim fuarları, öğrenmeye istekli merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan beyinlerin öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Fuarımızda toplam 37 projeyi 74 öğrencimiz 18 danışman öğretmenin nezaretinde özverili çalışmalarını, ortaya koydular. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilirler ve bu projede emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara ve öğrencilere teşekkürlerimi sunarken gelecek yıllarda daha çok projeyle fuarımızın geleneksel hale gelmesini temenni ediyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum." dedi.

Daha sonra fuarın açılışını Tercan Kaymakamı Osman Güven, Belediye Başkanı

Mehmet Yılmaz, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selami Gültekin, Cumhuriyet Başsavcısı Ertan Demirci, TÜBİTAK Proje Kontrolörü İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Güneş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Özer, İlçe Müftüsü İsmail Geren, birlikte yaptılar.

Kaymakam Güven ve beraberindekiler sergilenen eserleri tek,tek gezerek öğrencilerden bilgi aldılar. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tercan Anadolu Lisesi Tübitak 4006 Bilim Fuarı Açılışı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement