Bazı internet sitelerinde "PKK kaymakamları makama flama çekti" başlığıyla yayınlanan haberlerde, sözde PKK kaymakamının makam aracı gibi gösterilmeye çalışılan aracın, geçen yıl Şırnak'ın Cizre ilçesinde yolu kesilen bir vatandaşa ait olduğu öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, bugün bazı internet sitelerinde "PKK kaymakamları makama flama çekti" başlığıyla yayınlanan haberler üzerine, güvenlik güçlerince yapılan araştırmada sözde PKK kaymakamının makam aracı gibi gösterilmeye çalışılan aracın, 23 Haziran 2013'te Cizre ilçesinde yolu kesilen bir vatandaşa ait olduğu belirlendi.
Cizre ilçesinde 23 Haziran 2013'te terör örgütü PKK'nın "YDG-H asayiş" adlı yapılanması, Nur Mahallesi Botaş Parkı'nda yapılan sözde törenle ilan edilmiş, yol kesme ve sözde kimlik kontrolü eylemleri yapılmıştı. Yapılan eylemle ilgili 25 Haziran 2013'te yayınlanan haberlerde sözkonusu araca ait fotoğrafa da yer verilmişti. - Şırnak
Son Dakika › Yerel › Terör Örgütünün Sözde Kaymakam Atadığı İddiası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.