Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği
(TESOB) Başkanı Mehmet Bekçi, "Bizim amacımız esnaf ve sanatkarımızın içerisinde bulunmuş olduğu zor durumu ifade edebilmektir" dedi.
Bekçi, birlik binasında yaptığı basın toplantısında, 2011 yılında kapanan ve iş yerleri hakkında bilgiler vererek, şunları kaydetti:
"Bin 539 iş yeri açılırken bin 614 iş yerinin kapandığını ama Maliye ve Vergi Dairesini terk edip, TESOB'a tescil etmeyen esnaf ve sanatkarla birlikte bu rakamın 2 bin 214 olduğunu söylemiştik. Sayın AK Parti Tokat İl Başkanımız açıklamalarında, 'Bin 782 iş yeri açılırken bin 614 iş yerinin kapandığını' beyan etmişler. Bu rakamların içerisinde 245 adet iş yeri değişikliği gibi rakamlar yeni kayıt verilerinin içerisinde görüldüğü için sanki iş yeri açılmış gibi değerlendirerek bir rakam verilmiştir. Bu rakam gerçekte bin 539 açılan iş yeri kaydı silinen iş yeri sayısı da bin 614 esnaflığı terk eden esnaf ve sanatkarların sayısı da 2 bin 214 adettir. Bu rakam çok daha fazla olabilir. Biz de verileri Maliye Bakanlığına bağlı Vergi Dairesinde almaktayız. Bizlerin hedefi kesinlikle herhangi bir kurum ve kuruluşun uygulamalarını tenkit etmek değildir. Bizim amacımız esnaf ve sanatkarımızın içerisinde bulunmuş olduğu zor durumu ifade edebilmektir."
- TOKAT
Son Dakika › Yerel › Tesob Başkanı Bekçi.'Bizim Amacımız Esnaf ve Sanatkarımızın İçerisinde Bulunmuş Olduğu Zor Durumu... - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.