TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu'ndan Söyleşi - Son Dakika
Yerel

TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu'ndan Söyleşi

TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu\'ndan Söyleşi

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) bünyesinde faaliyet gösteren TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu’nun (GGK), “Ben Genç Girişimciyim” söyleşilerinin üçüncüsü gerçekleştirilerek “Muhasebe-Finans” ve “İşletmelerde Hukuk” konuları ele alındı.

09.03.2017 18:51

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) bünyesinde faaliyet gösteren TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu'nun (GGK), "Ben Genç Girişimciyim" söyleşilerinin üçüncüsü gerçekleştirilerek "Muhasebe-Finans" ve "İşletmelerde Hukuk" konuları ele alındı.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve TOBB İl Genç Girişimcilik Kurulu'nun ortaklaşa düzenlediği ve Öğretim Görevlisi Fatih Şanöz'ün moderatörlüğün de gerçekleştirilen söyleşiye konuşmacı olarak TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fikret Tepençelik ve Avukat Can Emre Kakaç oldu.

"Muhasebe Finans" konusu hakkında katılımcılara bilgiler veren TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fikret Tepençelik, muhasebeciliğin bir işletmenin olmazsa olmazlarından olduğunu hatırlatarak, "Muhasebeci işletmenin beyin takımıdır. Bir muhasebeci işletmeyi çöküşüne yada yükselmesine sebep olabilir. İşletme canlı bir varlıktır. Nasıl bir insan kendisini sağlıklı besler ve bakarsa uzun süre sağlıklı bir şekilde yaşar, işte işletmeleri de en doğru şekilde bilgi aktarımı yapar sağlıklı bir yapıya kavuşturursak işletmelerinde ömrü o kadar uzun olur" dedi.

Bir muhasebecinin finans ve insan kaynaklarını da iyi bilmesi gerektiğini ifade eden Tepençelik, muhasebenin, finans ve insan kaynaklarının bir biriyle bağlantılı alt dalları olduğuna işaret ederek, bu ara dalların birleşmesinden oluşan yapıya da muhasebe dendiğini söyledi. Tepençelik, İşletme eğitimi almış bir kişinin bu ara dalların tümünü bilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Öğrencilere güncel konuları takip etmeleri için tavsiyelerde bulunan Tepençelik, "Hocalarınızdan elinizden geldiği kadar yararlanın. Sadece okuldaki kaynaklardan, hocalarımızdan değil uygulamaya yönelik farklı kaynaklardan da faydalanmalısınız. Kendinizi araştırmaya doğru ötelemelisiniz. Her gün bir şeyler değişiyor. Güncel ekonomiyi yakalamak için okumanız ve araştırmanız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Avukat Can Emre Kakaç'da işletmede hukukun şart olduğunu ifade ederek, "Hukuk, toplumun belli normlara göre yaşamını düzenleyen kurallar topluluğu olarak tanımlanabilir. İşletmeler de belirli kurallara göre yönetilir. Bu kuralların bazıları hukuktan alınır, bazı kuralları ise işletmelerin kendileri belirler. İşletmelerin çalışmalar sırasında uyulması gereken yönetmelikleri, çalışma kılavuzlan vardır. Tüm bunlar işletmelerin kendi belirledikleri kurallardır" ifadelerini kullandı.

İşletmelerin yasaların koyduğu kurallara uymak zorunluluğu olduğunu ifade den Kakaç, "Öncelikle işletmeler kurulurken birtakım hukuki işlemleri yerine getirmek zorundadırlar. Daha sonra, faaliyetler sırasında, ödemeler sırasında, dönem sonuçlarının bildirilmesi sırasında birtakım hukuki kurallara uyma zorunlulukların vardır" şeklinde konuştu.

TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Elvan Can Çabuk ise proje kapsamında her hafta değişik konularla öğrencileri bilgilendirmeye devam edeceklerini kaydederek, "Geleceğe yön verecek olan gençlerimizi iyi yönlendirmemiz lazım. Dünyada bir numara olmanın yolu, bilgi ve teknolojiden geçmektedir. Gençlerimizi ne kadar bilgi ile donatırsak, dünya da söz sahibi olmamız da bir o kadar kolay olur. Bizlerde bu doğrultu da üniversite gençliğimizin bilgi dağarcığını genişletmek amacı ile bir dizi etkinlikler düzenlemekteyiz. Bu etkinlikler de bizlere destek veren Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Çetin Başaranhıncal, Hitit Üniversitesi Rektörümüz Reha Metin Alkan'a teşekkür ediyorum" dedi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu'ndan Söyleşi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement