Tokat'a Asansörlü Otopark - Son Dakika
Yerel

Tokat'a Asansörlü Otopark

Tokat\'a Asansörlü Otopark

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, iki farklı bölgede 300'er araçlık asansörlü iki katlı otopark sistemi kuracaklarını söyledi.

01.11.2013 15:00

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, iki farklı bölgede 300'er araçlık asansörlü iki katlı otopark sistemi kuracaklarını söyledi.

Belediye Sosyal Tesisleri'nde merkez mahalle muhtarlarıyla birlikte aylık istişare toplantısı yapan Başkan Çiçek, devam eden projeleri açıkladı. Tokat'ta park sorununu çözmek için çalışmalarını sürdüren Başkan Çiçek, iki farklı bölgede 300'er araçlık asansörlü iki katlı otopark sistemi kuracaklarını kaydetti. Ayrıca Yeşilırmak üzerinde Tedaş köprüsünün yanında ikinci bir köprü inşa edeceklerini, hastane tarafındaki kavşağı genişleterek trafiğe akışkanlık kazandıracaklarını belirten Başkan Çiçek ayrıca Büyük Otel'in yanındaki köprünün yanına yeni bir köprü yapacaklarının altını çizerek, "Bir taraftan camimizi yaparken diğer taraftan çift şeritli olarak ikinci köprümüzü yapmış olacağız. Hükümetimizin önü, belediyemizin önü ve yeraltı çarşısı üzerinde bütüncül yapıda bir çalışmamız olacak. Hükümetimizin önündeki eski beton blokları kaldırarak yeni farklı malzemelerden şehrimize yakışan malzemelerle 2-3 ay içerisinde çalışmamızı bitireceğiz" dedi.

Otoparklara ağırlık vererek istimlak çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden Başkan Çiçek, "Asansörlü otopark olan iki katlı otopark ihalemiz var, bir ay içerisinde Ali Sabri İş Merkezi'nin bulunduğu bölgede, Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun bulunduğu bölgede 300 araçlık asansörlü iki katlı otopark sistemi kuracağız. Ana cadde üzerinde park metre uygulamasına geçilecek, ihalede bir aksaklık söz konusu olmaz ise park metre ihalesine çıkmış olacağız. Terminalin bulunduğu bölgeden başlayıp eski Ardala'nın girişine kadar kaldırımları tamamen yeniliyoruz. İhalesi tamamlandı malzeme siparişi verildi havalar elverdiği ölçüde çalışmalarımız devam edecek. Kaldırımlarımızı granit olarak yenileyeceğiz, aydınlatmalarımızı yapacağız. Çeçenistan Caddesi ve Mustafa Satan Caddelerinde de şehrimize uygun çalışmalarımız gerçekleşmiş olacak. Şehrimizde doğalgazın gitmesi gereken bölgelere bu yılsonu itibariyle gitmiş olacak. Doğalgaz çalışmaları ÇEDAŞ çalışmaları bizi ciddi şekilde yordu ancak sonuna geldik. Belediye olarak normal programımızda olan çalışmalarımız bundan sonraki sürede devam edecek. Çöpte artık sona gelindi, bundan sonra o bölgeye çöp dökülmeyecek. Her gün TIR'larla çöplerimizi yeni tesise götüreceğiz, katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Tokat Merkez Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Mustafa Gökrem ise tabanı olmayanın üstünde bir yapısı olmayacağını ifade ederek muhtarların belediyenin bir taban yapısı olduğunu kaydetti. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tokat'a Asansörlü Otopark - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement