Tokat Milli Eğitim'e 40 Milyon TL'lik Kaynak - Son Dakika
Yerel

Tokat Milli Eğitim'e 40 Milyon TL'lik Kaynak

Tokat Milli Eğitim\'e 40 Milyon TL\'lik Kaynak

Tokat İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol, Tokat Milli Eğitim'e 40 milyon TL'ye yakın ödenek tahsis ettiklerini kaydetti.

13.08.2013 16:28

Tokat İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol, Tokat Milli Eğitim'e 40 milyon TL'ye yakın ödenek tahsis ettiklerini kaydetti.

İl Genel Meclisi olarak yapılan yatırımları dile getiren Başkan Elibol, Milli Eğitim'e 40 milyon TL'ye yakın ödenek tahsis ettiklerini kaydetti. Okullarda bakım onarım çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade eden Elibol, 2-3 yılda kadar derslik ihtiyacını bitireceklerini söyledi. Yıl sonuna kadar 10 yılda yapılan derslik sayısının bin 300'ü geçeceğini ifade eden Başkan Elibol, "Milli Eğitim'de el ele vererek çok büyük yollar aldık. Bunu da her zaman gururla söylüyoruz. Özel idare olarak deniş bir alanda çalışıyoruz. Yol konusunda oldukça iyiyiz. 4 bin 500 kilometrelik yol ağımızın yarısı asfalt. Bir kıyaslama yapacak olursak Tokat il sınırları içerisinde karayollarının afsal yol ağı 725 kilometre. Bizim 4 bin 500 kilometrelik yol ağımız var. Bunun yarısı asfalt. Bunların ciddi bir bakım onarım ve sürekli elden geçirilmeye ihtiyacı var" dedi.

Tokat Turhal karayolunda yapılan çalışmalarla ilgili sorulara cevap veren Başkan Elibol, karayolları ağında bulunan yolda iyileştirme yapıldığının altını çizerek, "Turhal yolunda genişletme, kavşak ve alt geçit çalışmaları ülkenin bu bölüme ayırdığı kaynakların artması ile birlikte devam ediyor. Bugün 450 milyon TL'lik Niksar yolu ihalesi yapıldı. Eskiden olsa bu davul-zurna ile ilan edilirdi. Sessiz sedasız ihalesi yapıldı çalışmalara başlandı" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tokat Milli Eğitim'e 40 Milyon TL'lik Kaynak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement