Tokat'ta 400 Milyon TL'lik Duble Yol Çalışması - Son Dakika
Yerel

Tokat'ta 400 Milyon TL'lik Duble Yol Çalışması

Tokat\'ta 400 Milyon TL\'lik Duble Yol Çalışması

Tokat'ın Karadeniz'e açılan kapısı ile 3 büyük ilçesinde bağlayan karayolunda 400 milyon TL'ye mal olacak olan duble yol çalışması için geri sayım başladı.

27.07.2013 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Karadeniz'e açılan kapısı ile 3 büyük ilçesinde bağlayan karayolunda 400 milyon TL'ye mal olacak olan duble yol çalışması için geri sayım başladı.

Tokat- Niksar Karayolu'nda duble yol inşaatını yapacak olan yüklenici firma ilk şantiyesini Kızılköy mevkisine kurdu. Çalışmaları yerinde inceleyerek Proje Müdürü H. Murat Küçükyoldaş'dan bilgi alan AK Parti Niksar İlçe Başkanı Abdullah Yıldız, şantiye kuruluşunun başlangıç için önemli bir aşama olduğunu kaydetti. Tokat-Niksar Karayolu'nda iki önemli güzergah Dönekse ve Sarıyaprak rampalarının terk edileceğini ifade eden Yıldız, "Daha düşük kottan, daha az meyil ve minimum virajla yeni güzergahlardan geçilecek. Yolun yaklaşık 20 kilometresi için yeni güzergah belirlendiği bilgisini edindik. İhalede ön görülen 830 günlük süreç başladı. Bizler istiyoruz ki, zamanından önce bu yol tamamlansın ve biran önce yaşanan kazalar ve ulaşım sıkıntıları son bulsun" dedi.

Tokat-Niksar duble yolunun, Tokat'ın bugüne kadar aldığı yatırımlar içinde, tek kalemde en yüksek bedelli yatırım olma özelliği taşıdığına dikkat çeken Başkan Yıldız, "AK Parti iktidarı döneminde, Niksar'da yapılan ve halen sürmekte olan devlet yatırımları geçmiş dönemlerle mukayese edilemeyecek kadar fazladır. AK Parti olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hizmet akışının sürmesi için her türlü gayreti göstereceğiz" diye konuştu.

Öte yandan Doğu Karadeniz ile Akdeniz'i birleştirecek güzergahtan biri olan Ünye-Akkuş-Niksar yol projesinin de hayata geçmesi bekleniyor. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tokat'ta 400 Milyon TL'lik Duble Yol Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement