Tokat'ta Gaziler Günü - Son Dakika
Yerel

Tokat'ta Gaziler Günü

Tokat\'ta Gaziler Günü

Tokat’ta, 19 Eylül ‘Gaziler Günü’ Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

19.09.2015 11:58

Tokat'ta, 19 Eylül 'Gaziler Günü' Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Tokat'ta Gaziler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Vali Cevdet Can, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Muharip Gaziler Derneği Başkanı İsmail Taşova Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Törende konuşma yapan Tokat Gazi ve Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Güleç, terör konusunda Türk devletinin ve toplumunun daha duyarlı olmasını beklediklerini ifade ederek, "Teröre teröriste ve işbirlikçilerine kesinlikle müsamaha edilmemeli, silahlı terör misliyle karşılık verilerek yok edilmelidir. Teröre her alanda karşı çıkılmalı kanlarımız boşa akmamalıdır" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Jandarma Binbaşı Ali Rıza Güler ise şehit ve gazi eş ve çocukları ile ailelerine seslenerek, "Mahsun olmayınız başınız dik olsun. Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır. Şehitlik Allah katında çok yüksek bir mertebedir. Biliniz ki şehitlerimiz toprak altında değildir. Çünkü toprak onları taşıyamaz. Onlar Türk milletinin kalbindedir, yüreğindedir" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen program şehitlik anıtında bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ile başladı. Müteakibinde şehitlerin kabirlerine karanfil bırakılarak, Kuran'ı Kerim okundu. İl Müftüsü Ahmet Erdem tarafından okunan dua sırasında şehit aileleri gözyaşlarını tutamadı. Vali Cevdet Can ve beraberindekiler daha sonra Tokat Gaziler Derneği ile Tokat Muharip Gaziler Derneği'ni ziyaret ederek, gazilerle sohbet etti. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tokat'ta Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement