Toplum Yararına Çalışma Programı - Son Dakika
Yerel

Toplum Yararına Çalışma Programı

Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇ) kapsamında 500 kişilik ödenek sağlandığını bildirdi.

20.03.2015 09:47

Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇ) kapsamında 500 kişilik ödenek sağlandığını bildirdi.

Aşıcı, yaptığı yazılı açıklamada, Orman İşletme Müdürlükleri  tarafından yürütülecek ağaçlandırma ve orman bakım işleri için 500 kişinin istihdam edileceğini belirtti.

Gümüşhane Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan 330 kişilik ağaçlandırma ve orman bakım işleri konulu programın 1 Nisan'da başlatılacağını ifade eden Aşıcı, programın Gümüşhane'nin Karanlıkdere köyü ile Torul, Kelkit, Köse, Kelkit ve Şiran Şefliklerine bağlı köylerde ve beldelerde uygulanacağını, bu programda çalışmak isteyen işsiz vatandaşların Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerektiğini kaydetti.

Programlardan yararlanmak isteyen kişilerin, İŞKUR'a kayıtlı işsiz olması, programa müracaat ettiği tarihte 18 yaşını bitirmiş olması, emekli, malul, dul ve yetim maaşı almaması, kamudan herhangi bir ad altında maaş gibi gelirlerinin olmaması, açık öğretim hariç öğrenci olmaması, SGK kayıtlarına göre çalışıyor olmaması gerektiğine işaret eden Aşıcı, "Bunun yanı sıra kadınlar, 35 yaşını bitirenler, engelliler, eski hükümlüler ve terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananların katılımcı seçiminde öncelik hakkı bulunmaktadır. Müracaatların kontenjanlardan fazla olması halinde mülakat ile asıl listelerin tamamı belirlenecektir" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Toplum Yararına Çalışma Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement