Tosya'da Tarım Projesi - Son Dakika
Yerel

Tosya'da Tarım Projesi

Tosya\'da Tarım Projesi

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, "Tarım ile Tarım Tekniklerini Geliştirme ve Yeni İstihdam Alanları Oluşturma" Projesi kapsamında yürütülen çalışmaları inceledi.

21.04.2014 10:21

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, "Tarım ile Tarım Tekniklerini Geliştirme ve Yeni İstihdam Alanları Oluşturma" Projesi kapsamında yürütülen çalışmaları inceledi.

Tarım alanlarını gezen Türköz, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarım ürünleri ve tekniklerini Avrupa şehirleri seviyesine yükseltmek için proje hazırladıklarını belirterek, Tosya Ziraat Odasınca desteklenen "Tarım ile Tarım Tekniklerini Geliştirme ve Yeni İstihdam Alanları Oluşturma" Projesi'nin başarıyla uygulandığını ifade etti.

Projeyle çiftçilerin daha fazla kazanması ve yeni istihdam alanları oluşturulmasının amaçlandığını vurgulayan Türköz, şunları söyledi:

"228 bin 318 dekar tarım arazisine sahip ilçemizde, bu alanla ilgilenen binlerce vatandaşımız var. Belirli tarım ürünlerimizden daha fazla ürün hasat etmenin yanında, bu ürün sayısını artırmak amacıyla yaptığımız çalışmalar tüm hızı devam etmektedir. Doğru tarım teknikleriyle yetiştirilen tarım ürünlerinden, en üst seviyede ürün alınabilmesi için tarım arazileri oluşturmuştuk. Örnek alanlarda yaptığımız incelemelerde gördüğümüz kadarıyla tarım ürünleri sağlıklı bir şekilde büyüyor." - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tosya'da Tarım Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement