Trabzon'da Kan Bağışı Otobüsleri Törenle Hizmete Girdi - Son Dakika
Yerel

Trabzon'da Kan Bağışı Otobüsleri Törenle Hizmete Girdi

Trabzon\'da Kan Bağışı Otobüsleri Törenle Hizmete Girdi

Vali Öz: "Kızılay hem ülkemizde hem dünyanın dört bir tarafında Türkiye'nin gururu olmaya devam ediyor"

19.11.2013 16:54

Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi bünyesinde hizmet verecek üç kan bağışı toplama otobüsü törenle hizmete girdi.

Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi binası önünde düzenlenen törene, Vali Abdil Celil Öz, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, Trabzon Baro Başkanı Mehmet Şentürk, Türk Kızılayı Trabzon Şube Başkanı Fuat Adıgüzel ve ilgililer katıldı.

Öz, burada yaptığı konuşmada, dünyada ve Türkiye'de devletin hizmet anlayışında köklü değişiklikler olduğunu belirterek, "Devlet, temel kamu hizmetlerin dışındaki hizmetleri de düzenleyen, denetleyen, kural koyan ve bu hizmetlerin yürütülme sürecini sivil toplum kuruluşları ve özel sektörle beraber yürüten farklı bir anlayışı hızla yaşamaktadır" dedi.

Türkiye'nin geçmişte yaşanan kan ve ilaç konusundaki sıkıntıları geride bıraktığını ifade eden Öz, "Bu anlamda önemli bir hizmet standardını yakaladık ve daha da iyisine doğru gidiyoruz. Afet acil durum yönetimi ile ilgili de 1999 depremlerinden sonra Türkiye'de hem afet yönetimi hem de afet öncesi ve sonrası için önemli çalışmalar yapıldı" diye konuştu.

Öz, vatandaşları ve kurumları kan bağışı konusunda seferber olmaya ve beraber çalışmaya davet ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kan bağış araçlarımız ile Kızılay'ımız daha iyi hizmetler yürütecekler. Türkiye'de 1 milyon 800 bin civarında olan kan ihtiyacının 1 milyon 450 binini Kızılay karşılıyor. Türkiye kan ihtiyacının tamamını karşılama yönünde emin adımlarla ilerliyor. Bu tesisler ve araçlar, hedefe yaklaşmamızı ve ulaşmamızı sağlayacaktır. Kızılay, afet ve acil durum hazırlığı ve müdahalesinde önemli bir boşluğu da doldurmaktadır. Kızılay hem ülkemizde hem dünyanın dört bir tarafında Türkiye'nin gururu olmaya devam ediyor. Sağlık alanında özellikle kan ürünlerinin temini konusunda kan ve kan ürünleri yönetmeliği ve protokol ile beraber kendisine verilen görevi en iyi şekilde yapıyor. Bunun güzel örneğini Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi'mizde ve Kızılay Genel Merkezi'nden buraya getirilen araçlarda görüyoruz."

Konuşmaların ardından Vali Öz ve protokol üyeleri, hizmete giren otobüsleri gezerek yetkililerden bilgi aldı. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Trabzon'da Kan Bağışı Otobüsleri Törenle Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement