Trabzon'da, "Kat'ı Sanat" Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Trabzon'da, "Kat'ı Sanat" Sergisi Açıldı

Trabzon\'da, "Kat\'ı Sanat" Sergisi Açıldı

Ressam Ali Şentürk'e ait eserlerin yer aldığı sergi, törenle açıldı

25.11.2013 18:42

Trabzon'da, Ressam Ali Şentürk'e ait "Kat'ı Sanat" adlı serginin açılışı yapıldı.

Trabzon Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde düzenlenen serginin açılışına, AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız, Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Kanuni Anadolu Lisesi öğretmenleri ve davetliler katıldı.

Bıyıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada, sanatın, milletin kalbinden aksedilenin kağıt üzerinde mana bulması olduğunu belirterek, "Sanattan anlayanlar ortaya çıktıkça, sanatın da değeri ortaya çıkmaktadır. Sayın hocamız da bize sanatıyla, sanatın manasını gösterdi" dedi.

Kansız ise Şentürk'ün, Türk İslam geleneğinin yaşatılması konusunda çok önemli eserler verdiğini vurgulayarak, kendisini kutladı.

Şentürk'ün altıncı kişisel sergisinde yer alan 80 eser, 100 ile bin lira arasında değişen fiyatlardan satışa sunulacak. Eserlerin satışından elde edilecek gelirin bir kısmının Kimse Yok Mu Derneği'ne bağışlanacağı bildirildi.

Sergide ayrıca, Kanuni Anadolu Lisesi'nde resim öğretmenliği yapan Şentürk'e ait Guinness Rekorlar Kitabı'na giren dünyanın en büyük ebrusu da yer alıyor.

Sergi, 4 Aralık'a kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Trabzon'da, 'Kat'ı Sanat' Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement