Trabzon'da 'Tarihimle Yaşıyorum' Etkinliği Büyük Beğeni Topladı - Son Dakika
Yerel

Trabzon'da 'Tarihimle Yaşıyorum' Etkinliği Büyük Beğeni Topladı

Trabzon\'da \'Tarihimle Yaşıyorum\' Etkinliği Büyük Beğeni Topladı

Yıldızlı TOKİ İlköğretim Okulu gelecek kuşaklara tarihin, gelenek, görenek ve kültürel değerlerin öğretilmesi amacıyla düzenlediği 'Tarihimle yaşıyorum' etkinliği büyük beğeni topladı.

18.04.2013 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıldızlı TOKİ İlköğretim Okulu gelecek kuşaklara tarihin, gelenek, görenek ve kültürel değerlerin öğretilmesi amacıyla düzenlediği 'Tarihimle yaşıyorum' etkinliği büyük beğeni topladı.

Akçaabat Yıldızlı TOKİ İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlen etkinliğe Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy, Trabzon Belediye Başkanvekili Seyfullah Kınalı, Yıldızlı Belde Belediye Başkanı Yahya Tarakçı Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse, okul müdürü Süleyman Gerigelmez, siyasi parti temsilcileri, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Trabzon Belediyesi Kanuni Mehter Takımı'nın verdiği konserle başlayan etkinliklerde öğrencilerin yaptığı kolbastı gösterileri beğeni topladı. Etkinliklerde bölgenin tarihini ve kültürünü yansıtan fotoğraf sergisi açılırken, yöresel giysiler, el sanatları, yemeklerden örneklerin sunulduğu sergi hayli ilgi gördü. Sergiyi gezen Başkan Gümrükçüoğlu, Kaymakam Ulusoy'a sergide yer alan Akçaabat'ın meşhur tereyağının yapıldığı yayık hakkında bilgi vermesi ve tereyağının yapılışını tarif etmesi ortaya ilginç görüntüler çıkardı.

Etkinliklerin açılışında konuşan okul müdürü Gerigelmez, 2008 yılından beri eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren okullarında bu yıl ilkini yaptıkları etkinlikleri geleneksel hale getireceklerini kaydetti. Gerigelmez, ilk etkinlikleri 'Tarihimle Yaşıyorum' adıyla gerçekleştirdiklerini kaydederek, "Milletler tarihine sahip çıktıkları oranda yeni nesillere tarihlerini öğrettikleri oranda devamlarını sağlayacaklardır" dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu ise yaptığı konuşmada böylesine güzel bir kültürel etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bir Türkiye değil bir dünya destanı haline gelen TOKİ'nin yaptığı,

ismi gibi yükselen beldemiz olan Yıldızlı'da ki bu okulumuzda yapılan bu etkinlikle geleceğimizin teminatı gençlerin en güzel şekilde yetiştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Aziz Türk milleti tarihinden beri medeniyetler kurmuş ve geldiği bütün coğrafyalarda hakkı ve adaleti tesis etmiş ve savunmuştur. Bizim millet olarak insanlığa,

insan sevgisi ve uygarlığı amaçlayan ve barışı, kardeşliği getiren tarihimizi, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün de ifade ettiği gibi ilim ve fennin de en iyi kuşakları olarak devam ettireceğinize inanıyor ve güveniyoruz. Yapılan bu etkinlikle bölgemizin tarihini, el sanatlarını, yöresel giysi ve yemeklerini sergilenmesinde ve gelecek kuşaklara aktarılmasında emeği geçenlere bir kez daha şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu, bütün imkanları ile eğitim ve öğretim kurumları ve öğrencilerin hizmetinde olduklarını ve desteklerini bundan sonra da sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Program Başkan Gümrükçüoğlu yöresel el sanatları, giysiler, yemekler ile tarihten günümüze fotoğraf sergisini gezmesi ile son buldu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trabzon'da 'Tarihimle Yaşıyorum' Etkinliği Büyük Beğeni Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement