Trabzon Valisi Öz, Okullarda İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Trabzon Valisi Öz, Okullarda İncelemelerde Bulundu

Trabzon Valisi Öz, Okullarda İncelemelerde Bulundu

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, ildeki eğitimin genel durumunu incelemek ve eğitim kurumlarının şartlarını yerinde görmek amacıyla bazı okulları ziyaret etti.

25.02.2014 17:54

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, ildeki eğitimin genel durumunu incelemek ve eğitim kurumlarının şartlarını yerinde görmek amacıyla bazı okulları ziyaret etti.

Ziyaretine Kaledibi İlkokulu ile başlayan Vali Öz, okul müdürü Hayati Şahin'den bilgi aldı. Okulun genel durumunu görmek ve eğitimle ilgili çalışmaları incelemek üzere bazı sınıfları gezen Vali Öz, öğrencilere çeşitli konularda sorular sorarak bol bol kitap okumalarını öğütledi.

Daha sonra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Öz, meslek edindirme kurslarını gezdi. Yapılan çalışmalar hakkında Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Öngöz'den bilgi aldı. Vali Öz, özellikle atölyeler ve Trabzon'un yöresel el sanatlarını geliştirme konusunda yapılan çalışmaları inceledi.

Halk eğitim çalışmalarının tek merkezde toplanmasından ziyade şehrin çeşitli yerlerinde bulunan kamu binalarından istifade edilmesinin daha yararlı olacağını belirten Öz, bu şekilde kursiyerlerin ayağına gidilerek eğitim verilmesinin daha doğru olacağını söyledi.

Endüstri Meslek Lisesini de ziyaret eden Öz, okul müdürü Orhan Genç ile ildeki mesleki eğitim kapasitesinin geliştirilmesi için sanayi-okul işbirliği konusunda yapılan ve yapılabilecek çalışmaları değerlendirdi. Brifingin ardından Meslek Lisesi bünyesindeki bölümleri gezen Vali Öz, öğrencilere kendilerine sunulan imkanları iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Vali Öz, Trabzon Fen Lisesini de ziyaret ederek, okul müdürü Mehmet Özbilgi'den okulun genel durumu hakkında brifing aldı. Trabzon Fen Lisesinin bu yıl fen lisesi olarak ilk mezunlarını vereceğini belirten Öz, "Trabzon Fen Lisemiz ilimizin eğitimde akademik başarısını yükselteceği gibi bilim sanat ve kültür alanındaki başarısına da önemli katkılarda bulunacak" dedi.

Son olarak Cumhuriyet Ortaokuluna giden Öz, "Önümüzdeki süreçte ilimizin başarısını artırmak için hep beraber çalışacağız. Hem akademik başarıda, hem sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde topyekün bir eğitim gelişmesi için birlikte hareket edeceğiz. Bundan sonra da okullarımızı gezmeye devam edip, eğitim şartlarını yerinde görüp daha kaliteli ve nitelikli eğitimi nasıl verebileceğimizi değerlendireceğiz" diye konuştu. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Trabzon Valisi Öz, Okullarda İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement