Yazın evinden 4 kamyon çöp çıkarıldı ama içeride hâlâ 2 kamyonluk çöp var - Son Dakika
Son Dakika Logo
Yerel

Yazın evinden 4 kamyon çöp çıkarıldı ama içeride hâlâ 2 kamyonluk çöp var

Yazın evinden 4 kamyon çöp çıkarıldı ama içeride hâlâ 2 kamyonluk çöp var
12.12.2025 10:53  Güncelleme: 10:58

Samsun'da geçirdiği trafik kazasından sonra hayatı altüst olan 59 yaşındaki Kaya Saygan, soğuk kış günlerinde çöp eve dönen ikametinde yaşam mücadelesi veriyor. Eşi ve çocukları tarafından terk edilen Saygan, devletin yardımını bekliyor.

Samsun'da geçirdiği trafik kazası sonrası beyninde hasar oluşan, ardından eşi ve çocukları tarafından terk edilen, bir kızı da vefat eden yaşlı adam, çöp eve dönen ikametinde soğuk kış günlerinde yaşam mücadelesi veriyor.

İlkadım ilçesi Kadifekale Mahallesi'nde tek başına yaşayan 59 yaşındaki Kaya Saygan'ın hayatı, geçirdiği trafik kazası sonrası hafızasını kaybetmesiyle altüst oldu. Malulen emekli edilen Saygan, bu süreçte kızının vefatıyla sarsıldı, eşi tarafından terk edildi, diğer iki kızı ise ilgilenemedi. Evinde farelerle birlikte yaşadığını belirten Saygan, soğuk havalarda barınmakta zorlandığını ve maaş kartının kimde olduğunu dahi bilmediğini söyledi.

Yaşadıklarının kendisini bunalıma sürüklediğini dile getiren Kaya Saygan, "Kalacak başka yerim olmadığı için buradayım. Sokakta yaşanmaz. Güçsüzler yurduna başvurdum, yaşım tutmadı diye almadılar. Sobam yok, yatağım yok. Dolandırıldım, soyuldum. Çöpte ne bulduysam eve taşıdım. Ailem de beni bıraktı gitti. Eğer devlet evimi düzenlerse söz veriyorum, bir daha çöp eve çevirmeyeceğim. Ne olur bana bir yer verilsin, bir sıcak yatak verilsin" dedi.

Muhtar: "Bu haliyle kışı geçirmesi imkansız"

Mahalle Muhtarı Güven Akan, Saygan'ın durumunun giderek kötüleştiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Kaza sonrası beyninde kalıcı hasarlar oluştu. Eşinin ayrılması ve kızının vefatıyla psikolojik olarak çöktü. Yazın evinden 4 kamyon çöp çıkarıldı ama içeride hala 2 kamyonluk çöp var. Kapısı, bacası, sobası olmayan bir mekanda kışı geçirmesi mümkün değil. Belediyeden yemek desteği sağlıyoruz ancak bu yeterli değil. Bu vatandaşın bir an önce devlet korumasına alınması ve huzurevine yerleştirilmesi gerekiyor. Çünkü bu şekilde yaşaması imkansız." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yazın evinden 4 kamyon çöp çıkarıldı ama içeride hâlâ 2 kamyonluk çöp var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement