Trakya'da Saat 9'u 5 Geçe Hayat Durdu - Son Dakika
Yerel

Trakya'da Saat 9'u 5 Geçe Hayat Durdu

Trakya\'da Saat 9\'u 5 Geçe Hayat Durdu

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Ölümünün 72'inci Yılında Edirne, Kırkareli ve Tekirdağ'da Düzenlenen Törenlerle Anıldı

10.11.2010 20:13

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 72'inci yılında Edirne, Kırkareli ve Tekirdağ'da düzenlenen törenlerle anıldı. Saatler 09.05'i gösterdiğinde Trakya'da hayat durdu, trafikteki sürücü ve yolcular araçlarından indi, sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu.

Edirne'deki anma programı Atatürk Anıtı önünde başladı. Edirne Valisi Gökhan Sözer, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, diğer kamu kurum ve kuruluşları ve siyasi partilerin çelenk koymalarının ardından saatler 09.05'i gösterdiğinde çevrede bulunan polis araçlarının sirenleri çaldı ve kentte hayat durdu.

İşlerine gidenlerle trafikte ilerleyen araç sürücüleri ve yolcular otomobillerinden inerek Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Daha sonra İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra tören alanında bulunan öğrenciler ve protokol üyeleri bando eşliğinde Edirne Belediyesi'nde bulunan Atatürk Odası'nı ziyaret etti.

Kent merkezinde bulunan hoparlörlerden Atatürk'ün kendi sesinden konuşması ve 10'uncu Yıl Marşı yayınlandı. Törenler, Edirne Halk Eğitim Merkezi'nde öğrencilerin okudukları şiirlerin ardından sona erdi.

KIRKLARELİ VE TEKİRDAĞ'DA ANMA

Kırklareli'deki 10 Kasım Atatürk'ü Anma törenleri Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda çelenk konulmasıyla başladı. Kırklareli Valisi Muammer Muşmal, Belediye Başkanı CHP'li Cavit Çağlayan, 55'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının çelenk koymasının ardından, sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kırklareli Üniversitesi Röktürlüğü Konferans salonunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Lisesi öğrencilerinin Atatürk'ün hayatını anlatan gösterinin andından tören sona erdi.

Tekirdağ'da ise Vali Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı CHP'li Adem Dalgıç, 8'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük ve kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri tarafından Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Daha sonra sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra tören, Tekirdağ Anadolu Lisesi öğrencilerinin 'Atatürk' konulu gösterisi ile son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Trakya'da Saat 9'u 5 Geçe Hayat Durdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement