Tso'dan 'Acemi Birliği' ile İlgili Çalışma - Son Dakika
Yerel

Tso'dan 'Acemi Birliği' ile İlgili Çalışma

Tso\'dan \'Acemi Birliği\' ile İlgili Çalışma

Milli Savunma Bakanlığı tarafından büyükşehirlerdeki acemi birliklerinin Anadolu illerine taşınacağı ile ilgili açıklamadan sonra harekete geçen Siirt Ticaret ve Sanayi Odası, birliklerden birinin Siirt'e kaydırılması için çalışma başlattı.

15.08.2013 22:54

Milli Savunma Bakanlığı tarafından büyükşehirlerdeki acemi birliklerinin Anadolu illerine taşınacağı ile ilgili açıklamadan sonra harekete geçen Siirt Ticaret ve Sanayi Odası, birliklerden birinin Siirt'e kaydırılması için çalışma başlattı.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Siirt Milletvekili Afif Demirkıran'a konuyu ileten TSO Başkanvekili Nedim Kuzu, küçük illere kaydırılan acemi birliklerden bir tanesinin Siirt'e kurulması durumunda ilin ekonomisinin canlanacağını belirterek, "Acemi sanayisi olarak adlandırılan proje ile taşrada işsizlik azalacak, istihdam artırılacak. Üniversiteden sonra acemi birlikleri Anadolu kentlerinin yüzünü güldürecek. 2011 yılı sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi verilerine göre 81 il içerisinde Siirt 77. sırada yer almıştır. İlimizin ekonomik kalkınmaya çarpan etkisi olacağı hiç şüphesiz olan acemi birliklerden faydalandırılması gereken iller arasına alınmasını bekliyoruz. Siirt'in 1990 yılında Batman ve Şırnak ilçelerinin il yapılması ile son durak pozisyonunda bırakıldı. Sınır ile bağlantısının kesildi, sınır ticareti kapsamına alınmadığı, yatırımcının istenilen seviyede tercih etmediği bir gerçektir. Siirt yıllardır uygulanan değişik teşvik paketlerinden en az yararlanan il oldu, ve ulaşım ile ilgili problemler yıllardır bitirilmedi. Acemi birliklerin taşınacağı iller listesinin birinci sırasına yazılması gereken il olması rağmen listede adımız yok. Bu konuda herkes elini taşın altına koymalıdır" dedi.

Kuzu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Başbakanlık ve Milli Savunma Bakanlığı'na iletilmek üzere bir yazı gönderdiğini ifade etti. TSO Başkanvekili F. Özgür Çalapkulu'nun da hazır bulunduğu görüşmede, Siirt Milletvekili Afif Dekirkıran konuyu iletmek üzere Milli Savunma Bakanı ile görüşmek üzere randevu talep etti. Ayrıca, Garnizon Komutanı'na da durumu ileten Demirkıran, bacasız fabrika diye tabir edilen acemi birliğinin Siirt'e kazandırılması noktasında her türlü girişimde bulunacağını sözlerine ekledi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tso'dan 'Acemi Birliği' ile İlgili Çalışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement