Tü Rektörü Yörük, Bişder'de Düzenlenen Söyleşiye Katıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Tü Rektörü Yörük, Bişder'de Düzenlenen Söyleşiye Katıldı

09.11.2012 17:01

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof.Dr.Yener Yörük, Balkan İş Dünyası Dayanışma Derneği'nde (BİŞDER) düzenlenen "Şehrimiz ve üniversite" konulu söyleşiye katıldı.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Balkan İş Dünyası Dayanışma Derneği'nde (BİŞDER) düzenlenen "Şehrimiz ve üniversite" konulu söyleşiye katıldı.

TÜ'nün 34 bin öğrenci ve bin 400 civarında öğretim üyesi ile 30 yıldır eğitim veren köklü bir kuruluş olduğunu belirten Yörük, 30 bin öğrencinin il merkezinde öğrenim gördüğünü, bu öğrencilerin bin 150'sinin yabancı uyruklu olduğunu belirtti.

Üniversitenin en önemli bölümünün tıp fakültesi ve hastanesi olduğunu ifade eden Yörük, "Yılda 14 bini aşkın ameliyatın gerçekleştiği Trakya Üniversitesi'nde, norm kadro durumuna göre bin 273 personele daha ihtiyaç duyuluyor. 19 yıldır elden geçirmeyen hastanenin ciddi bir biçimde yeniliğe ihtiyacı var. Edirne, hastanesine sahip çıkmalıdır" dedi.

BİŞDER Yönetim Kurulu Üyesi Beytullah Baykal da Rektör Yörük'e verdiği bilgilerden dolayı teşekkür etti.

Söyleşiye, TÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pişkin ve dernek üyeleri katıldı.

Muhabir: Gökhan Balcı/ Salih Baran

Yayıncı: Murat Paksoy - EDİRNE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tü Rektörü Yörük, Bişder'de Düzenlenen Söyleşiye Katıldı - Son Dakika


Advertisement