Tübitak'ın Düzenlediği Yarışmada 4. Olan Türk Telekom Lisesi Öğrencilerine Ödül - Son Dakika
Yerel

Tübitak'ın Düzenlediği Yarışmada 4. Olan Türk Telekom Lisesi Öğrencilerine Ödül

Tübitak\'ın Düzenlediği Yarışmada 4. Olan Türk Telekom Lisesi Öğrencilerine Ödül

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 46. Ortaöğretim Kurumları Arası Proje Yarışmasında 4. olan Türk Telekom Fen Lisesi öğrencileri ve koordinatör öğretmenler IPAD’la ödüllendirildi.

17.06.2015 16:44

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 46. Ortaöğretim Kurumları Arası Proje Yarışmasında 4. olan Türk Telekom Fen Lisesi öğrencileri ve koordinatör öğretmenler IPAD'la ödüllendirildi.

Van'ın Türk Telekom Fen Lisesi öğrencilerinin edebiyat alanında hazırladıkları "Türkiye Türkçesinden Sapmalar, Tespitler ve Teklifler" konulu projesi, TÜBİTAK tarafından düzenlenen 46. Ortaöğretim Kurumları Arası Proje Yarışmasında 4. oldu. Dereceye giren öğrenci ve öğretmenler için okulda düzenlenen törene Van Türk Telekom İl Müdürü Abdülselam Kılıç, Okul Müdürü Hamza Kardaş, okul idareci, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Van İl Telekom Müdürü Abdulselam Kılıç: "Türk Telekom'un, geleceğe yatırım ve sosyal sorumluluk anlayışı ile hayata geçirdiği Türk Telekom Okulları projesiyle Türkiye'nin dört bir yanında eğitim tesisleri inşa etmiştir. Bu okullarımızdan biri olan Van Türk Telekom Fen Lisesi öğretmen ve öğrencilerimizin bilim fuarındaki başarısı bizi ziyadesi ile memnun etmiştir. Öğretmen ve öğrencilerimizi IPAD ile ödüllendirdik. Türkiye genelinde elde ettikleri bu başarıda emeği geçen öğretmen ve öğrencilere özverili çalışmaları ve katkıları için teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Okul Müdürü Hamza Kardaş ise, "Okul olarak bu tür etkinliklere büyük önem veriyoruz. Rutin eğitim- öğretim faaliyetleri dışında bu tür etkinlikler öğrencilerin ufkunu genişletmekte ve yenilikçi bir ruh kazanmalarına sebep olmaktadır. Okul olarak proje alanında sürekli yükselen bir trend yakalamış bulunmaktayız. Biz bunu bir kaç adım daha ileriye götürerek ulusal ve uluslararası platformlarda yarışabilecek projeler üretmeyi hedeflemekteyiz. Bu anlamda proje çalışmalarında büyük emek sarf eden öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca, desteklerinden dolayı İlçe Kaymakamımız sayın Duran Eryılmaz'a, İlçe Milli Eğitim Müdürü sayın Mehmet İnan'a ve Türk Telekom İl Müdürü sayın Abdülselam Kılıç'a teşekkür ediyoruz" dedi.

Daha sonra, TÜBİTAK Ortaöğretim kurumları yarışmasında Van Türk Telekom Fen Lisesi Edebiyat Öğretmeni Kadri Erdem rehberliğinde 11.sınıf öğrencileri Ferhat Deniz ve Mücahit Arvaz tarafından Edebiyat dalında hazırlanan "Türkiye Türkçesinden Sapmalar - Van Örneği" konulu proje Türkiye dördüncüsü olmuştur. Koordinatör öğretmen ve öğrencileri Türk Telekom tarafından IPAD ile ödüllendirildiler. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tübitak'ın Düzenlediği Yarışmada 4. Olan Türk Telekom Lisesi Öğrencilerine Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement