Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz bölgede organik yumurtaya olan talebi karşılamak için kendisine ait arazide tavuk çiftliği kurdu.
Organik yumurta üretimine 2 yıl kadar önce başlayan Korkmaz, tarlasının büyük bir bölümüne tavuklar için yonca, maydanoz, pancar, semizotu, tere, roka ve ıspanak gibi sebzeler ekti.
Organik yumurta üretmek için öz sermayesi ile kurduğu çiftliğindeki tavukların bakım, temizlik ve beslenme ihtiyaçlarıyla kendisinin ilgilendiğini ifade eden Korkmaz, hedefinin çiftliğinde yetişen tavuk ve günde aldığı organik yumurta sayısını artırarak üretmek olduğunu söyledi. Profesyonel tavuk çiftliği kurmak yerine geniş arazide organik yumurta üretmeyi tercih ettiğini belirten ve ürettiği organik yumurtaları kentte faaliyet gösteren marketler ve otellerin yanı sıra kurmuş olduğu web sitesi kanalı ile tüketiciye ulaştırıran Korkmaz, şöyle devam etti:
"Küçük kafeslerde, oturduğu yerde ilaç desteği ile önündeki yemi yiyen, sadece yumurta yapan tavuk yerine geniş alanda yöremiz coğrafyasına uygun en iyi yumurtayı yapacak sağlıklı tavuk cinsini bularak istediği gibi gezen ve arazideki arzu ettiği sebzeyi, otu, yaprağı yiyen tavuklardan organik yumurta almak istedim. Arazimin büyük bir kısmına tavuklarımın beslenmesi için yonca, maydanoz, pancar, semizotu, tere, roka ve ıspanak gibi sebzeler ektim. Tavuklar bu alanlarda yayılıyor. Bunun yanında ayrıca beslenme odaları yaptım. Bakım ve kontrollerini aksatmadan yapıyor ve yaptırıyorum. Kümes içinde kuluçka bölümlerinin yanı sıra arazideki ağaçlıklar arasına kuluçka ortamları sağladım. Yumurtalar düzenli olarak araziden ve kümeslerden toplanıyor. Hayvan sevgisiyle çıktığım bu yolda organik yumurtaya olan talebi karşılamak ve ilk başta kendi yöremde sonra ülkemizde önemli bir üretici olmak istiyorum."
İnsanlara organik yumurta üretmekten büyük zevk aldığını kaydeden Korkmaz, "Hayvanlara özellikle kanatlı hayvanlara olan sevgim bir başka. Gerçek bir köy ortamı oluşturmaya çalışarak tavuk çiftliğinde yumurta üretmeye başladım. Son yıllarda et, süt, yumurta gibi temel besinler fabrikasyon oldu. Bu gidişe kendimce düşünerek organik yumurta çiftliği kurdum" diye konuştu.
Korkmaz, önümüzdeki iki yıl içinde hedefine ulaşıp, Ürgüp'ü organik köy yumurtasıyla da tanınan bir ilçe yapmak istediğini sözlerine ekledi. - NEVŞEHİR
Son Dakika › Yerel › Tüketiciler Organik Yumurtayı Sevdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?