Tunceli'de Mavi Kapak Kampanyasına Büyük İlgi - Son Dakika
Yerel

Tunceli'de Mavi Kapak Kampanyasına Büyük İlgi

Tunceli Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Es, mavi kapak toplama kampanyası kapsamında 9 milyon 250 bin kapak toplandığını bildirdi.

02.01.2012 14:04

Tunceli Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Es, mavi kapak toplama kampanyası kapsamında 9 milyon 250 bin kapak toplandığını bildirdi.

Tunceli Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Es, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke çapında engellilerin tekerlekli sandalyeye kavuşturulması için yürütülen mavi kapak toplama kampanyasının büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Kampanya kapsamında 9 milyon 250 bin kapak toplandığını ifade eden Es, tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan birçok engellinin maddi imkansızlıklar nedeniyle tekerlekli sandalye alamadığını belirterek, "Toplanan kapaklarla alacağımız tekerlekli sandalyeleri, gündelik yaşam koşullarında dışarıya çıkamayan, dört duvar arasında sıkışan, engelli kardeşlerimize dağıtarak gün ışığıyla buluşturacağız. Kampanyamıza anaokulu öğrencilerinden başlayarak toplumun pek çok kesiminden önemli destek geldi. Devam eden bu kampanyada şunu anladık, herkes engelliler için küçük de olsa bir destek vermek istiyor, fakat nasıl yapacağını kestiremiyor. Herkese engelli kardeşlerim adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Es, toplanan kapakların engellilere yaşama sevinci sağlayacağı gibi doğayı da daha temiz bir şekilde gelecek kuşaklara aktarmaya vesile olacağını kaydetti.

- TUNCELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tunceli'de Mavi Kapak Kampanyasına Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement