Yesari Baba Türbesinin Bakımsız Hali Üzüyor - Son Dakika
Yerel

Yesari Baba Türbesinin Bakımsız Hali Üzüyor

Yesari Baba Türbesinin Bakımsız Hali Üzüyor

Sinop'ta bulunan Yesari Baba Türbesinin bakımsız hali görenleri üzüyor.

09.03.2015 17:36  Güncelleme: 17:45

Sinop'ta bulunan "Yesari Baba Türbesi"nin bakımsız hali görenleri üzüyor.

Ada Mahallesi'nde bulunan "Yesari Baba Türbesi"nin bakımsızlığından yakınan Sinoplu vatandaşlar yetkilileri göreve çağırdılar. Konuyla ilgili konuşan vatandaşlar, Yesari Baba'nın çok önemli bir zat ve Sinop'un tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getirerek, Türbenin şuan ki durumunun hiç hoş olmadığını, 'mutlu kent' Sinop'a yakışmadığı belirttiler.

TOSUN: "TÜRBELER BİZİM SORUMLULUĞUMUZDA DEĞİL"

Konu ile ilgili bilgi alınan Sinop İl Kültür Turizm Müdür Hikmet Tosun, "Türbeler, müdürlüğümüzün bünyesinde değil. Türbeler, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün sorumluluğundadır. Yesari Baba Türbesi etrafı çevrilmiş ancak atıl bir vaziyette durmaktadır. Eğer Vakıflar'dan restorasyon ile ilgili bir adım atılırsa bizim işimiz o zaman başlar" dedi.

Hikmet Tosun ayrıca, 2013 yılında "Sinop'un manevi mimarlarından Batumlu Yesari baba" başlıklı yazısında bu türbenin durumundan bahsetmiş ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün gerekli restorasyon çalışmalarını yapmaması halinde türbenin yıkılma riskinin olduğunu belirtmişti.

VAKIFLAR: "O TÜRBE BİZİM UHDEMİZDE DEĞİL"

Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise bahse geçen Yesari Baba Türbesi'nin Vakıflar bünyesinde olmadığını ileri sürerek, "Ancak o türbeler bize ecdatlarımızdan kalan önemli miraslardır. Konu ile ilgili gerekli araştırmalar yapılacak" dediler. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yesari Baba Türbesinin Bakımsız Hali Üzüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement