Turizm İl Müdürü Özcan Budak Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Turizm İl Müdürü Özcan Budak Açıklaması

Turizm İl Müdürü Özcan Budak Açıklaması

Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak,Akçakoca'nın geleceği kültür turizmde olduğunu söyledi.

30.07.2014 13:12

Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, Akçakoca'nın geleceği kültür turizmde olduğunu söyledi.

Özcan Budak,Düzce'de gerek valilik ve gerekse sivil toplum örgütleri olarak yaptığımız değerlendirmelerde, Düzce'nin geleceğinde kültür turizmi önemli yer tutacağını belirtti.

Özcan Budak"Düzce'de dizi film ve sinema filmleri çekimleri için gerekli potansiyel var. Bakanlığımızın da sinemalara desteği bilindiğini belirterek" Akçakoca'da özellikle Yukarı Mahalle, doğal film platosu özelliğine sahip. Gelecekte Düzce ve Akçakoca bu tarz film çalışmalarının çokça görüleceği yerlerin başında gelecek.Bakanlık olarak Yukarı Mahalle evlerinin restorasyonunu yapıyoruz. Burada oturan vatandaşlarla konuyu değerlendirme imkanlarımız da oldu. Bakanlığımızın 2863'e bağlı 5226 sayılı yasa gereği hem restorasyon hem de rölöve çizim desteği veriyoruz.Haftanın bir gününü Akçakoca'da geçiriyorum. Her turizm haftası programlarının bir gününü de mutlaka Akçakoca'ya ayırıyoruz.Paşalar köyü plajıyla ilgili çalışmalarımız var. Geçmişten beri Paşalar köyü muhtarlarıyla bir araya gelip yapılması gerekenleri söyleyip proje istememize rağmen bir tane proje getirilmedi. Kültür ve Turizm Bakanlığımız Yatırım İşleri Genel Müdürlüğü'müzden arkadaşları getirip yerinde incelemeler yaptık. Bize proje getirip de destek almayan kalmamıştır. Biz paşalar köyü muhtarından özellikle proje istedik fakat proje gelmezse bizim yapacağımız bir şey yok."dedi.

Budak,Turizm yerel halkın ve yerel yönetimin işi olduğuna değinerek"Yerelden bize bir talep gelmezse bir şey yapılamaz. Şu anda Akçakoca'nın dört projesi Bakanlıkta . Akçakoca'nın farklı köylerinden talep geldiği taktirde devletin tüm imkanlarını, Valiliğimizin imkanlarını basının ve kamuoyunun gözü önünde seve seve kullanır, gerekli tanıtım çalışmalarını yaparız."diye konuştu. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turizm İl Müdürü Özcan Budak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement