Turizm Sorunları Yerinde Tespit Ediliyor - Son Dakika
Yerel

Turizm Sorunları Yerinde Tespit Ediliyor

Turizm Sorunları Yerinde Tespit Ediliyor

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Turizm Komisyonu kentin turizm potansiyelini görmek sorunları yerinde tespit etmek amacıyla info gezileri düzenlemeye başladı.

02.10.2013 17:33

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Turizm Komisyonu kentin turizm potansiyelini görmek sorunları yerinde tespit etmek amacıyla info gezileri düzenlemeye başladı.

Şanlıurfa Turizmin hak ettiği noktaya ulaşmasını amaçlayan komisyon üyeleri tarihi ve ören yerlerinde yaptıkları gezilerle eksiklikleri tespit etmeye başladı. ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cevahir Asuman Yazmacı'nın başkanlık ettiği Turizm komisyonu tespitlerine 7- 8 Ekim tarihlerinde Göbeklitepe - Halfeti ve daha sonra Yukarı Fırat havzasında devam edecek.

İLK DURAK HARRAN

Turizm Komisyonu'nun ilk durağı Harran oldu. Sabah 7.30'da başlayan gezinin ilk durağı Harran'da Suriçi oldu. Burada incelemelere başlayan heyet daha sonra Harran Kalesi'ni ziyarete ederek restorasyonu devam eden kale ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Harran Kaymakamlığı tarafından restore edilen Kültür Evi komisyonun sonraki durağı oldu. Heyet, Kültür Evi çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi alarak buradan tarihi Harran Üniversitesi kalıntılarını ziyaret etti.

Harran Kaymakamı Selami Yazıcı'yı da makamında ziyaret heyet, Harran turizminin problemleri ve çözüm yolları konusunda görüş alışverişinde bulundu. Komisyon Başkanı Cevahir Asuman Yazmacı komisyonun çalışmaları hakkında Harran Kaymakamı Selami Yazıcıya bilgi verdi. Yazmacı ŞUTSO Turizm komisyonunda aynı zamanda sektörün içerisinden gelen girişimcilerin olduğunu belirterek Şanlıurfa turizminin canlandırılması için elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz" diye konuştu.

Yazmacı, "Sorunların yerinde tespiti ve çözüm noktasında katkısı olabilecek herkesi bu taşın altına elini atmasını bekliyoruz. Komisyon olarak herkesin görüşüne ve desteğine açığız. Atılması gereken adımları hep birlikte atmalıyız bu kentin turizm sektöründe hak ettiği noktaya ulaşması konusunda herkesin elini taşın altına koyması gerekli" dedi.

Akçakale kaymakamı Eyüp Fırat'ın da eşlik ettiği toplantıda Harran Kaymakamı Selami Yazıcı, heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek Şanlıurfa ve Harran turizminin canlandırılması için ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

İLK TESPİT ALT YAPI BOZUKLUĞU

Sorunları yerinde görmeyi çözüm konusunda arayış sürdürmeyi amaçlayan komisyonun ilk tespiti yolların bozukluğu oldu. Bozuk yollardan bazı mekanlara yürümek zorunda kalan komisyon üyeleri alt yapı eksiklileriyle ilgili notlarını alarak ilgili kurum ve kuruluşlara rapor gönderecek. Gezi sırasında bozuk yollardan dolayı sık sık araçlarından inerek yaya yürümek zorunda kalan komisyon üyeleri Şanlıurfa turizminin gelişmesi için Harran-Bazda Mağaraları- Soğmatar-Şuayb Şehri arasındaki bozuk yolların bir önce onarılması gerektiğini ve yeni yolun hizmete geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

ŞUTSO Turizm Platformu'nun gezileri 7- 8 Ekim tarihlerinde Göbeklitepe - Halfeti ve daha sonra yukarı Fırat havzasında devam edecek.

İnfo gezisine; ŞUTSO Meclis Başkan Yardımcısı Mustafa Taş, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Aydın Aslan, Meclis Üyesi Mehmet Erdem, ŞUTSO Genel Sekreteri Faruk Yaşar, ŞUTSO Özel Kalem Nihal Dörtkardeş, Manici Oteli Müdürü Mehmet Alataş, Şanlıurfa Turizm Geliştirme Derneği Başkanı ve Kançul Turizm Yetkilisi Cahit Dönmezer, Göbekli tepe Turizm yetkilisi Vedat Anlağan, Asur Oteli sahibi Murat Aslan, Asur Otel Müdürü Mehmet Turan, Hotel El Ruha Müdürü Ertuğrul Er, Hilton Oteli yetkilisi Önder Kolay, Şanlıurfa Rehberler Odası Genel Sekreteri ve Şanlıurfa Rehberler Derneği Başkan Vekili Müslüm Çoban katıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turizm Sorunları Yerinde Tespit Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement