Turizmde Aşçıların da Tuzu Var - Son Dakika
Yerel

Turizmde Aşçıların da Tuzu Var

Turizmde Aşçıların da Tuzu Var

Kısa adı BURASDER olan Bursa Aşçılar Derneği, Almira Otel'de Pastarom firmasının tanıtım toplantısında bir araya geldi.

05.04.2013 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kısa adı BURASDER olan Bursa Aşçılar Derneği, Almira Otel'de Pastarom firmasının tanıtım toplantısında bir araya geldi.

Toplantıya vali yardımcıları Ahmet Hamdi Usta, İsmail Demirhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik, AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Filiz Çilingir, BESOB Başkanı Arif Tak ile çok sayıda aşçı katıldı. Gecenin açılış konuşmasına yapan BURASDER Başkanı Reşat Kahrıman, Bursa'nın vizonunun turizme dönük olduğunu ve bu gayeyle meslektaşlarıyla birlikte çalıştıklarını ifade etti.

Ahmet Hamdi Usta, sanayide belli bir doygunluğa ulaşan Bursa'nın Türkiye'de ve dünyada turizmde hak ettiği yeri alması için yapılan çalışmaları anlattı. Turizmin en önemli ayağını mutfak olduğunu kaydeden Usta, Bursa Aşçılar Derneği'ne önemli görev düştüğünü ifade etti. Valilik olarak BESOB, BTSO, Aşçılar Derneği'nin üyeliğinde BEBKA Projesi yaptıklarını belirten Vali Yardımcıları Ahmet Hamdi Usta, "Proje kapsamında Bursa Mutfağı'nın tanıtımına, coğrafi mevkiine, Bursa'da yetişen ürünlerin tanıtılması, turizm envanterinin çıkarılmasına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Türkiye'nin önemli gurmelerini Bursa'da bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Proje sonunda 3 kategoride aşçılar festivali düzenlemeyi düşünüyoruz. Turizm otelcilik okulları, 22 kadın derneği ve profesyonel aşçılar arasında yarışmalar düzenlenecek. Bu yarışmaları uluslararası seviyede yapmayı hedefliyoruz. Bu yarışmalar Bursa'nın tanıtımına önemli katkı sağlayacak. Bu projede aşıcıların büyük katkıları var" dedi.

Pastarom Gıda Genel Müdürü Ekrem İnce de mutfak şeflerinden öğrendikleri bilgileri gelecek kuşaklara taşımak istediklerini söyledi. İnce, gıda sektöründe tedarikçi olarak faaliyetini sürdürdüklerini anlattı.

(MŞ)

05.04.2013 14: 30: 39

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turizmde Aşçıların da Tuzu Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement