Türk-iş'in "Kiralık İşçi" İmza Kampanyası Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Türk-iş'in "Kiralık İşçi" İmza Kampanyası Sona Erdi

Türk-iş\'in "Kiralık İşçi" İmza Kampanyası Sona Erdi

Tokat’ta Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) tarafından özel istihdam bürolarının faaliyetlerinin geçişine ilişkin düzenlenmeye karşı başlatılan imza kampanyası sona erdi.

07.03.2016 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) tarafından özel istihdam bürolarının faaliyetlerinin geçişine ilişkin düzenlenmeye karşı başlatılan imza kampanyası sona erdi.

Kamuoyunda "kiralık işçilik" olarak adlandırılan kanun tasarısının geri çekilmesi için düzenlenen imza kampanyasında toplanan imzalar AK Parti İl Başkanlığı'na sunuldu. Belediye-İş Sendikası Tokat Şube Başkanı İsmail Duman, 81 ilde toplanan imzaların AK Parti il başkanlıklarının yanı sıra aynı dosyaların Türk-İş bünyesinde de toplanarak Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na klasörler halinde sunulacağını kaydetti. Kanunun Meclis'ten geri çekilmesini talep ettiklerini ifade eden Başkan Duman, işçiyi bir meta haline getirerek, insan olma onurunu inciterek sürdürülen politikalara Türk-İş'in dün de karşı çıktığını bugünde karşı çıktığını söyledi. 2003 yılında da iş kanunu düzenlenirken özel istihdam büroları eli ile geçici iş ilişkisi kurulmak istendiğini ileri süren Başkan Duman, "O yıllarda işçi simsarlığına geçit vermedik. 2009 yılında konu tekrar gündeme taşındı. Meclis'te kabul edilen kanun Cumhurbaşkanı tarafından veto edildi. Bugün tekrar TBMM gündemine getirildi. Taşeron uygulaması yetmedi, kiralık işçi ile sömürü çarkı hızlandırılmak isteniyor. Buna müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'yle ilgili açıklamada bulunan Başkan Duman, kadın ve erkek arasında adalet, barış, karşılıklı sevgi, saygı, empati ve sinerji, ailenin önemini vurgulayarak, "Kadın sorunu ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel bir konudur. Kuşkusuz sorunun çözümü için her şeyi devletten beklemek değil. Sivil toplum örgütlerinin de bu konuda çözüm üretmesidir" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk-iş'in 'Kiralık İşçi' İmza Kampanyası Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement