Türk-İş Sakarya Temsilcisi Yaman Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Türk-İş Sakarya Temsilcisi Yaman Açıklaması

İŞ Sakarya Temsilcisi Cemal Yaman, diğer sendikaları metal iş kolunda göremediklerini, Türk Metal'in içerisinde bulunduğu ortamı fırsata çevirmeye çalışan tabela sendikacılarının fırsattan istifade etmeye çalıştıklarına şahit olduklarını bildirdi.

18.06.2015 14:21

TÜRK-İŞ Sakarya Temsilcisi Cemal Yaman, diğer sendikaları metal iş kolunda göremediklerini, Türk Metal'in içerisinde bulunduğu ortamı fırsata çevirmeye çalışan tabela sendikacılarının fırsattan istifade etmeye çalıştıklarına şahit olduklarını bildirdi.

Yaman, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Metal Sendikası'nın, metal iş kolunda en çok üyeye sahip sendika olduğunu belirtti.

Türk Metal Sendikası'nın bugüne kadar önemli projelere imza attığını vurgulayan Yaman, açıklamasında Türk Metal'in gücünü kıskanan çevrelerin TOFAŞ ve OYAK Renault'da başlattıkları projeyi diğer şehirlere de sıçratmaya çalıştıklarını, bunlardan birisinin de Sakarya olduğunu savundu.

Sakarya'da 30 bine yakın metal iş kolu çalışanının sadece 4 bin 500'ünün örgütlü olduğunu, bunlarında Türk Metal Sendikasının üyesi bulunduğunu iddia eden Yaman, şunları kaydetti:

"Diğer sendikaları metal iş kolunda görmüyoruz. Ancak Türk Metal'in içerisinde bulunduğu ortamı fırsata çevirmeye çalışan tabela sendikacılarının fırsattan istifade etmeye çalıştıklarına şahit oluyoruz. Yerel bir gazetede kaç tane üyesi olduğu belli olmayan bir sendikacının Türk Metal işçisine umut olmaya çalıştığını görüyoruz. Bugün sendikacılığı işverenlerle ve siyasilerle ortak yapmaya çalışan bu kişilerin işçilere ne vereceğini merak ediyoruz. Bunu açık bir dille kamu oyu ile paylaşmaları gerekmektedir."

Açıklamasında, "Sakarya'da metal iş kolunda kaç tane üyeniz var? Hangi iş yerlerinde örgütlüsünüz? Örgütlü olduğunuz iş yerlerinde işçilere ne ücret ödeniyor? Sendikacılık adına bugüne kadar neler yaptınız? İşçiler Türk Metal'den ayrılıp neden size gelsinler? Sendikacılık adına farkınız nedir?" sorularına soran Yaman,  şu ifadelere yer verdi:

"Bunları açıklayınız. Bizlerde sendikacılığın Sakarya'da nasıl yapıldığını görelim. Türk Metal işçilerinin ücretlere karşı tepkileri doğru. Ancak isyan sendikaya değil, işverenlere karşı. Bir an evvel Türk Metal üyeleri Türk Metal Sendikası'yla tekrar bütünleşerek, bu problemlerin daha kolay ve başarılı bir şekilde çözüleceği kanaatindeyiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk-İş Sakarya Temsilcisi Yaman Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement