Türk Ocakları Genel Başkanı Öz, Salihli'de Konuştu - Son Dakika
Yerel

Türk Ocakları Genel Başkanı Öz, Salihli'de Konuştu

Türk Ocakları Genel Başkanı Öz, Salihli\'de Konuştu

Türk Ocakları Genel Başkanı Prof.Dr.Mehmet Öz, Genel Muhasip Yrd.Dr.Bülent Aksoy ve Denetleme Kurulu Üyesi Mustafa Asım Mutlu'dan oluşan heyet ile Salihli Şubesi'ni ziyaret ederek güncel konular hakkında istişarelerde bulundu.

01.10.2013 19:15

Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, Genel Muhasip Yrd. Dr. Bülent Aksoy ve Denetleme Kurulu Üyesi Mustafa Asım Mutlu'dan oluşan heyet ile Salihli Şubesi'ni ziyaret ederek güncel konular hakkında istişarelerde bulundu.

Salihli Şube Başkanı Ersin Aybar ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Türk Ocaklılar tarafından karşılanan heyet Türk Ocakları'nın yeni dönem stratejilerini anlattı.

Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, faaliyetlerde gençlere önem verilmesi gerektiğini vurgulayarak "Türk Ocakları yeni yüzyılda yeni bir misyon yüklenerek Türk Milletinin bekası ile ilgili çalışmalar başlatmıştır. Bin yıl önce bu topraklarda bir kardeşlik mayalandı. Ne var ki hakimiyetin bölüşülmesi şeklinde yorumlayıp günümüzde yaşanan etnik problemin çözümüne tarihten dayanak aranması temelsiz olduğu kadar tehlikeli bir yaklaşımdır. Çözüm sürecinin Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelerle yakından ilgili olduğu giderek daha açık ve net bir hal almaktadır. Suriye politikasında yapılan yanlış hesapların Irak'ta olduğu gibi Ortadoğu'daki komşu devletlerle ilişkileri bozmuştur. Ayrıca ABD, Rusya, Çin, AB gibi küresel güçlerin Türkiye'nin Ortadoğu siyasetine soğuk yaklaşımları, Mısır'daki gelişmeler bir arada okunduğunda önümüzde çok daha zorlu bir süreci yaşayacağımız anlaşılıyor. Bu bağlamda Türkiye'de PKK'nın silah bırakmadan Türkiye sınırları dışına çıkma ve ateşkesi kabul etmesinin arkasında yatan gerçekler daha iyi anlaşılıyor. Hükümetin PKK'ya verdiği tavizler yeni tavizleri doğurmaktadır. PKK, verilen her taviz sonrası yenisini isteyecektir. Terörist başı Abdullah Öcalan üzerinden PKK ile müzakere başlatan hükümet yanlış yapmıştır. Bu, Türk Devleti için vahamet ötesi bir anlam taşır. Bu akıl, öyle anlaşılıyor ki Kürtlerle büyüyen bir Türkiye tasavvurunu fiile geçirmek için bir plan yapmıştır. İlk başta resmi ağızlar "Verilen bir söz yok" demesine rağmen, PKK-BDP çizgisinin açıklamalarından böyle bir planın yapıldığı anlaşılıyor. Bu süreç PKK ve BDP'nin elini güçlendirmiş, bu çatışmazlık döneminde PKK kadroları dinlendirilmiş, yeni elemanlar kazanılmış ve en önemlisi Suriye'nin kuzeyinde PYD'nin önü açılmıştır. Nitekim Türk basınındaki PKK-BDP sempatizanları yoğun bir şekilde "Kürtler için olumlu bir şey olduğunda Türkiye niye karşı çıkıyor. Bakın uzun zamandır analar ağlamıyor, yoksa siz anaların ağlamasını mı istiyorsunuz" gibi ucuz propagandalarla halkımızı yanlış yönlendirmektedir. PKK-İmralı-Kandil üçgeninin nihai hedefi bölünmedir. Buna da Türk Ocakları olarak bir izin vermeyeceğiz" dedi.

Ziyarette konuşan Türk Ocakları Salihli Şube Başkanı Ersin Aybar, Şube olarak yaptığı çalışmaları anlatarak Genel Başkan Öz'e ve Genel Merkez yöneticilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Ziyaret bitiminde Salihli Belediyesi karşısında Türk Ocakları Salihli Şubesi tarafından yapımı devam eden 100.Yıl Anıt Çeşmesi inşaatı gezilerek; son durum hakkında bilgi verildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Ocakları Genel Başkanı Öz, Salihli'de Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement