Türkiye Balıkçılığının Sorunları ve Çözüm Önerileri" Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

Türkiye Balıkçılığının Sorunları ve Çözüm Önerileri" Sempozyumu

Türkiye Balıkçılığının Sorunları ve Çözüm Önerileri" Sempozyumu

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Koçak: "Bundan sonraki aşamada avcılıkla elde edilen ürün miktarında artış beklenmiyor.

05.05.2014 21:49

Türkiye Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği (SÜR-KOOP) tarafından düzenlenen, "Türkiye Balıkçılığının Sorunları ve Çözüm Önerileri" sempozyumu Bodrum'da başladı.

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vahdet Ünal'ın oturum başkanlığını yaptığı "Kıyı Balıkçılığının Sorunları ve Çözüm Önerileri" paneliyle başlayan sempozum 3 gün sürecek.

Sempozyumda, balıkçılıkta kota uygulamasına geçiş, gırgır, trol avcılığında usul ve esaslarının değerlendirilmesi, su ürünleri kooperatifçiliği ve sorunlarının konuşulacağı bildirildi.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Durali Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her sektörde olduğu gibi balıkçılık sektöründe de sorunların bulunduğunu söyledi.

Soruların çözülmesi noktasında atılan adımları sektör paydaşlarıyla birlikte aldıklarını ifade eden Koçak, şöyle konuştu:

"Balıkçılığın 2 ana kaynağı var. Bunlar avcılık ve yetiştiriciliktir. Bilim insanların değerlendirmeleri, 'avcılık yoluyla elde edilen ürün miktarında son sınırına ulaşıldığı' yönünde. Bundan sonraki aşamada avcılıkla elde edilen ürün miktarında artış beklenmiyor. Artan talep yetiştiricilik yoluyla karşılanacak. Avcılıktan elde edilen ürün miktarımız sabit bir seyir gösteriyor. Yetiştiricilik yoluyla elde ettiğimiz ürün miktarı da her yıl yüzde 10 büyüyor. Sektörümüz başarılı bir seyir gösteriyor."

SÜR-KOOP Merkez Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özkaya ise sempozyumla Türkiye'de dinamik bir sektör olan balıkçılığın dizayn edilmesini amaçladıklarını vurguladı.

Türk halkına hijyenik şartlarda balık yedirmek için mücadele ettiklerini belirten Özkaya, "Denizlerimizde 16 bin 500'e yakın tekne reisi ve 40 bine yakın tayfa, halka balık yedirmek ve ülke ekonomisine katkı sağlamak için gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. Eksikliklerimizi görmek ve tamamlamak için böyle bir sempozyum düzenledik" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye Balıkçılığının Sorunları ve Çözüm Önerileri' Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement