Türkiye'de Tarihçilik ve Tarih Yazımı Konulu Konferans - Son Dakika
Yerel

Türkiye'de Tarihçilik ve Tarih Yazımı Konulu Konferans

Türkiye\'de Tarihçilik ve Tarih Yazımı Konulu Konferans

Düzce Üniversitesi Tarih Topluluğu tarafından düzenlenen ve tarihçi yazar Kudret Emiroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “Türkiye’de Tarihçilik ve Tarih Yazımı” konulu konferans, Fen Edebiyat Fakültesi Kutadgu Bilig Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

11.05.2016 14:24

Düzce Üniversitesi Tarih Topluluğu tarafından düzenlenen ve tarihçi yazar Kudret Emiroğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı " Türkiye'de Tarihçilik ve Tarih Yazımı" konulu konferans, Fen Edebiyat Fakültesi Kutadgu Bilig Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Program, Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hamdi Özdiş'in, davetli konuşmacı Kudret Emiroğlu'nun özgeçmişini okuması ve kitapları hakkında bilgi vermesiyle başladı.

Yrd. Doç. Dr. Hamdi Özdiş'in konuşmasının ardından Kudret Emiroğlu "Türkiyede Tarihçilik ve Tarih Yazımı" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Ülkemizde modern tarih yazımında 20 yıl öncesine kadar gelişme görülmediğini dile getiren Emiroğlu, resmi tarih, gayri resmi tarih ve alt kültür tarihi gibi konularda önemli değerlendirmelerde bulundu.

Tarihin aileden veya okuldan öğrenildiğini ifade eden Kudret Emiroğlu resmi tarihin, bütün ülkelerde olduğu gibi Ülkemizde de kimlik kazandırmak için inşa edildiğini sözlerine ekledi. Tarihçilerin tarih yazarken "O zaman nasıldı? O zamanın insanı ne düşünüyordu?" gibi soruları kendisine sorması gerektiğini söyleyen davetli konuşmacı, tarih yazımına bilimsel açılardan yaklaşarak sunumunu sonlandırdı.

Soru-cevap şeklinde devam eden konferansın sonunda öğrencilerin getirdiği kitapları imzalayan Kudret Emiroğlu'na teşekkür belgesi takdim edildi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye'de Tarihçilik ve Tarih Yazımı Konulu Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement