Türkiye Görme Engelliler Yüzme Şampiyonası, 10-11 Kasım'da Sakarya'da gerçekleştirilecek.
Sakarya Yüzme Havuzu'nda S11 (hiç görmeyenler grubu), S12 (yalnız ışık görenler grubu) ve S13 (flu görenler grubu) kategorisinde yapılacak şampiyonaya, 31 kulüpten 70'i aşkın sporcu katılacak.
Türkiye Yüzme Federasyonu İl Temsilcisi Haluk Önem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sakarya'da ilk defa düzenlenecek şampiyonada tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.
Dünya şampiyonasında dereceye giren görme engelli yüzücülerin de şampiyonaya katılacağını bildiren Önem, "Biz bunun adını 'Şampiyonlar Ligi' olarak addediyoruz. Biz de Sakarya Görme Engelliler Spor Kulübü olarak her zaman olduğu gibi iddialıyız. Yarın sabah inşallah Sakarya'yı layık olduğu yere taşımak istiyoruz. 8 şampiyonluk bekliyoruz. İyi hazırlandık, şu anki hedefimiz 3 altın" diye konuştu.
Yarışlar sonunda dereceye giren sporculara ödülleri verilecek.
Son Dakika › Yerel › Türkiye Görme Engelliler Yüzme Şampiyonası'na Doğru - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.