Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran Açıklaması

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, genel seçimlerin ardından göreve gelecek hükümetten derneklerinin kırmızı çizgilerini ve hassasiyetlerini dikkate almasını istedi.

20.05.2015 14:09

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, genel seçimlerin ardından göreve gelecek hükümetten derneklerinin kırmızı çizgilerini ve hassasiyetlerini dikkate almasını istedi.

Uran, düzenlediği basın toplantısında, özlük haklarının büyük kısmının çözüme kavuşturulduğunu, eksiklerin giderilmesini beklediklerini belirtti.

Seçimin huzur içerisinde geçmesini arzuladıklarını ifade eden Uran, şunları kaydetti:

"Biz şehit aileleri ve gaziler olarak genel seçimlerde göreve gelecek hükümetin, kırmızı çizgilerimizi ve hassasiyetlerimizi dikkate almasını istiyoruz. Hükümet kurulduktan sonra Mecliste görevlendirilmeler olacak. Yıl sonunu bulabilir. Anayasamızın 10. ve 61. maddesinde olan şehit aileleri ve gazilerle ilgili, toplumda kendine yaraşır hayat seviyesine yükseltilmesiyle ilgili gerekli adımların eksik kalan kısımlarının da tamamlanmasını yeni kurulacak hükümetten bekliyoruz."

Uran, şehit annelerinin ve babalarının maaşlarının minimum askeri ücret seviyesine yükseltilmesi, şehit çocuklarının tamamının işe yerleştirilmesi, toplu konut hakkı bulunmayan şehit ailelerine toplu konut kredisi ve vergi avantajları sağlanmasını istedi.

Devlet övünç madalyası verilenlere madalya maaşı bağlanmasını, gazilere de şehit ailelerinde olduğu gibi ikinci bir iş hakkı verilmesini talep eden Uran, "Atatürk zamanından kalan tütün ikramiyesi, şehit ve gazi çocuklarına ödenen yardımlarının da gerçek anlamda ihtiyacı giderecek şekilde yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

"Genel affa karşıyız"

Uran, şehit aileleri ve gazilerin Abdullah Öcalan'ın barış güvercini gibi gösterilmesine karşı olduğunu belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Şehit aileleri ve gaziler olduğu sürece onun eli kanlı bebek katili olduğunu söyleyeceğiz. Bu anlamda bizler genel affa karşıyız. Bölücü terör örgütünün siyasi taleplerinin yerine getirilmesini kabul etmiyoruz. Yaptığımız bütün üst düzey görüşmelerde bu hassasiyetimizi ve kırmızı çizgilerimizi dile getirdik ve bunun her zaman takipçisi olacağız."

Uran, TOKİ'nin  bir şehit ailesine verdiği evi geri istediğine yönelik iddialarla  ilgili de şöyle konuştu:

"TOKİ şehit ailelerine direkt olarak ev vermiyor. Bununla ilgili faizsiz konut kredisi veriyor. Ayrıca TOKİ'nin satmış olduğu konutlardan yüzde 10 peşin, kalan yüzde 80'i de sabit taksitle ödüyorsunuz. Bu anlamda bir iş yapılıyorsa kişilere özel yapılmaz. Eğer TOKİ ev hediye edecekse terörle mücadeleden dolayı 7 bine yakın şehit ailesinin tamamına hediye edilmesi lazım. Birine hediye edilip diğerine vermemek olmaz. Konunun ayrıntılarını tam olarak bilmiyorum ama hak ve adaletin sağlanması için, sağlanan hakların eşit ve adil bir şekilde sağlanması gerekiyor. Hiçbir şehit ailesinin diğer şehit ailesinden üstünlüğü yok."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran Açıklaması - Son Dakika


Advertisement