Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şube 2'nci Başkanı Yunus Baktır - Son Dakika
Yerel

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şube 2'nci Başkanı Yunus Baktır

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şube 2\'nci Başkanı Yunus Baktır

Tüm yurtta kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü, Kayseri'de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

19.09.2013 11:45

Tüm yurtta kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü, Kayseri'de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kayseri Cumhuriyet Meydanında başlayan etkinliklere, Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Altıntuğ, Gaziler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtına çelenk bırakılması ile başlayan törende konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği 2'nci Başkanı Yunus Baktır, "Sizler Şehitlerimizle birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Şehit ve Gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir" dedi.

Başkan Baktır, "Anadolu'yu işgal ederek, Megalo-ideayı gerçekleştirmek isteyen Yunan ordusu 90 yıl önce bugün, Başkomutan Mustafa Kemal'in komutasında ki kahraman Türk ordusu tarafından Sakarya meydan muharebesinde bozguna uğratılmış ve bir sene sonrada topraklarımızdan atılmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Sakarya meydan muharebesinin Muzaffer Başkomutanı Mustafa Kemal'e zaferin anısına 19 Eylül 1921'de Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı tevcih edilmiştir" diye konuştu.

Gaziler Günü olarak kutladıkları 19 Eylül'ün aynı zamanda Türkiye Muharip Gaziler Derneği'nin de kuruluş günü olduğunu belirten Gazi Baktır; "Sizler en büyük Gazi, Mustafa Kemal Atatürk'ün birer temsilcilerisiniz. Sizler Şehitlerimizle birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Şehit ve Gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir. Türkiye Cumhuriyeti kuruluşundan bugüne kadar sürekli iç ve dış tehdide maruz kalmıştır. Vatanın kahraman evlatları İstiklal savaşında, Kore savaşında, Kıbrıs savaşında ve günümüzde de vatanımızı bölmeye çalışan hainlere karşı canları pahasına her türlü tehdidi bertaraf etmişlerdir" dedi.

"Vatanı savunma mücadelesi Türk varlığı, sonsuza dek sürene kadar devam edecektir" diyen Gazi Baktır; "Şehit ve Gazi, Mustafa Kemal'in belirttiği gibi milli birer değerdir. Gazi Mustafa Kemal'in bu sözleri Şehit ve Gazilerimizin tescil edilmiş en büyük gurur ve teminatıdır. Bu sözler aynı zamanda Atatürk'ün bir vasiyeti olarak kabul edilmeli ve devletimizin, milletimizin Gazilere sahip çıkmasında her zaman dikkate alınmalıdır" ifadesinde bulundu.

Cumhuriyet Meydanında yapılan törenin sona ermesinin ardından Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Serdar Altıntuğ, Türkiye Muharip Gaziler Derneği 2'nci Başkanı Yunus Baktır ve Türkiye Harp Malülü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Yavuz'u makamında ziyaret ederek "Gaziler Günü"nü kutladılar. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şube 2'nci Başkanı Yunus Baktır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement