Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Gürsoy, Vali Tuna'yı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Gürsoy, Vali Tuna'yı Ziyaret Etti

Türkiye\'nin Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Gürsoy, Vali Tuna\'yı Ziyaret Etti

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti ekinlikleri kapsamında düzenlenen Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası Sempozyumuna konuşmacı olarak katılan Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Kenan Gürsoy, Vali Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti.

06.05.2014 13:19

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti ekinlikleri kapsamında düzenlenen Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası Sempozyumuna konuşmacı olarak katılan Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Kenan Gürsoy, Vali Güngör Azim Tuna'yı makamında ziyaret etti.

Çeşitli ülkelerden gelen bilim adamlarının katılımıyla gerçekleştirilen sempozyumun başarılı geçtiğini belirten Büyükelçi Gürsoy, kendisini böyle anlamlı bir etkinliğe konuşmacı olarak davet ettiği için Vali Tuna'ya teşekkür etti.

Nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Tuna ise, sempozyuma katkılarından dolayı Büyükelçi Gürsoy'a teşekkür ederek, günün anısına 2013 TDKB Ajansı anı tabağı hediye etti. Türk Dünyası Kültür Başkentliği süresince, ulusal ve uluslararası birçok bilimsel nitelikte toplantılar gerçekleştirdiklerini belirten Vali Tuna, Yunus Emre'nin Türk dünyasına kazandırdığı değerlere önemle vurgu yaptı.

"Yunus Emre sadece şehrimizin değil, Türk dünyasının maneviyatına şekil ve yön vermiş değerlerimizdendir" diyen Vali Tuna, gönüller yapmaya geldiği şu dünyada Yunus Emre'nin sinelerden kin ve düşmanlığı atmak için çalıştığını söyledi.

Ziyaretin sonunda Büyükelçi Gürsoy, ziyaret anısına valilik şeref defterini imzaladı - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Gürsoy, Vali Tuna'yı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement