Türkiye Sakatlar Derneği'nden 8 Mart Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Türkiye Sakatlar Derneği'nden 8 Mart Kutlaması

Türkiye Sakatlar Derneği\'nden 8 Mart Kutlaması

Türkiye Sakatlar Derneği Şubesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle bir etkinlik düzenlendi.

09.03.2014 17:44

Türkiye Sakatlar Derneği Şubesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle bir etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Mihdat Kavmaz, Doğru Yol Partisi Diyarbakır Büyükşehir Başkan adayı Funda Kaya, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Sosyal İşler Başkanı Necla Uysan, AK Parti Yenişehir İlçesi Kadın Kolları Başkanı Leyla Yalınkılıç ve çok sayıda engelli kadın katıldı. Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Mihdat Kavmaz, 153 yıl önce 8 Mart 1857'de Amerikan'ın Newyork kentinde yürüyüşe katılan kadınlara yapılan saldırıyı anlatarak, 118 kadının öldüğünü, yüzlercesinin yaralandığını ve bir o kadarının da tutuklandığını ifade etti. 8 Mart'ın o günkü mücadele adına 1910 yılından beri emekçi kadınlar günü olarak anıldığını belirten Kavmaz, "O tarihten günümüze 100 yıldan fazla geçmesine rağmen, kadınların haklarında, taleplerinde hala fazla bir şey değişmemiştir. Biz Türkiye Sakatlar Derneği olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün, kadınların, eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik, ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi, cinsel ayrımcılığın sona ermesi, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi, saygın yaşam ve insan onuruna yaraşır çalışma koşullarının sağlanması yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olduğuna inanıyoruz" dedi.

"KADIN SORUNLARI DİĞER İNSANİ SORUNLARDAN AYRI TUTULAMAZ"

Türkiye Sakatlar Derneği olarak yalnızca söylemde değil, somut olarak hazırladıkları projeler ve eylemlerle bu sürece destek verdiklerini aktaran Kavmaz, 8 Mart'ı sadece kadınların yılda bir kez hatırlamaları için değil, sorunların çözülene kadar tartışılması için bir fırsat olarak gördüklerini kaydetti. Kavmaz, "Kadınlarımız, ekonomik ve sosyal hayatta, iş yaşamında var. Ama sorunlarıyla var. Tüm söylem ve teşviklere rağmen kadının toplumsal hayatta ve siyasette var olamayışının nedenleri kendi tarihi tecrübelerimiz ve toplumsal geleneklerimiz ışığında yeniden ve gerçekçi bir şekilde irdelemek de gerekiyor" diye konuştu

"KADINIMIZA DEĞER VERMEK GELECEĞE YAPILAN EN BÜYÜK YATIRIMDIR"

Kadınların 'haklarıyla' kadın olduklarını ifade eden Kavmaz, " Hakları hiçe sayılan kadın, kadınlık bilinci ve erdemi çürümüş bir toplumsal yozlaşmayı beraberinde getirir. Bizler güçlü bir toplumda yaşamak istiyorsak, kadını ve erkeği ile tüm toplum kesinlerini güçlendirmek, haklı taleplerini biran önce gerçekleştirmek zorunda olduğumuza inanıyoruz. 153 yıl önce verdikleri emek mücadelesi ile bugünümüze ışık tutan kahraman kadın işçileri anıyor, erkek emekçileri de bu mücadeleyi desteklemeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Etkinlik sonrası kadınlara karanfil dağıtıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye Sakatlar Derneği'nden 8 Mart Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement