Adıyaman'ın Tut ilçesinde sağlık personelleri Kırım Kango Kanamalı Ateşi (KKKA) ile ilgili öğrenciler, kamu personeli ve vatandaşlara eğitim verdi.
Tut Toplum Sağlığı Merkezi Hemşirelerinden İknur Ergen ve Ebe Ferhunde Erdem Alan tarafından, köylerde vatandaşları, okullarda öğrencileri ve kamu personellerini KKKA hastalığı hakkında bilgilendirdi.
KKKA'nın bulaşma yolları, belirtileri ve alınacak önlemler konusunda bilgilendirmede bulunan İknur Ergen, "Hastalık, hayvanlarda belirti göstermeden seyrettiğinden hastalığın sık olarak görüldüğü bölgelerde bulunan hayvanlar sağlıklı görünseler de hastalığı bulaştırabilirler. Bu sebeple hayvanların kanlarına, vücut sıvılarına veya dokularına çıplak elle temas edilmemelidir. Ayrıca insanların kanlarına ve vücut sıvılarına da korunmasız temas edilmemelidir.
Kene tutulmasından sonra 10 gün içerisinde yüksek ateş, baş ağrısı, yoğun halsizlik, iştahsızlık, kollarda ve bacaklarda şiddetli ağrı, bazen kusma, karın ağrısı veya ishal, yüzde kızarıklık, ilerleyen safhalarda vücudun değişik yerlerinde kanamalar, gövde kol ve bacaklarda morluklar, burun kanaması, dışkıda ve idrarda kan görülebilir. Hayvanlarda kene mücadelesi yapılmalıdır" dedi. - ADIYAMAN
Son Dakika › Yerel › Tut İlçesinde Kene Eğitimi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?