Üç Aylar" Yarın Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Üç Aylar" Yarın Başlıyor

Üç Aylar" Yarın Başlıyor

Diyanet Sen Edirne Şube Başkanı Eroğlu: "Karanlık geceleri nurlandırdığı gibi karanlık kalpleride nurlandıran, rahmet ve bereketin yeryüzüne yağmurlar gibi indiği üç ayları ve regaibi idrak etmenin sevincini mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz"

29.04.2014 12:03

Diyanet-Sen Edirne Şube Başkanı Mahmut Eroğlu, üç aylar ve Regaip kandilini idrak etmenin mutluluğunun yaşandığını belirtti.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, rahmet ve mağfiretin bol bol verildiği kandiller durağı üç ayların yarın başlayacağını anımsattı.

Regaip'in armağan ve ikramlar anlamına geldiğini ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Karanlık geceleri nurlandırdığı gibi karanlık kalpleride nurlandıran, rahmet ve bereketin yeryüzüne yağmurlar gibi indiği üç ayları ve regaibi idrak etmenin sevincini mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Üç aylar ve kandil gecelerimiz hayatımızdaki noksanlıkların telafi edilebileceği eşsiz zamanlardır.Üç ayların ilki olan Recep ayına girildiğinde Allah'ın Rasülü bu aylara kavuşmanın sevincini şöyle dile getirmiştir:  Allah'ım Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl  ve bizi Ramazan ayına kavuştur diye duada bulunmuştur.

Bu gece Allah'a yönelen yüzler ebediyen  aklanacağı, Allah'a yaklaşan kalplerin paklanacağı ibadet gecesidir   Yapılacak ibadetler, alınacak manevi haz ve kararlar bizi on bir ayın sultanı Ramazan ayına daha canlı ve hazırlıklı  girmemize vesile olacaktır."

Kandil gecelerine özel bir ibadet şekli olmadığını hatırlatan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Ancak gecenin ihyasi için de  gündüzünü oruçlu geçirmek, anne ve babalarımızın  ellerini öpüp hayır dualarını almak, Kur'anı Kerim okumak,  kaza namazları kılmak  tevbe etmek,  salat ve selam getirmek, hasta ziyaretlerinde bulunmak, çocukları ve yetimleri sevindirmek gecenin ihyası adına güzel davranışlardır. Ayrıca bu gecelerde bütün hal ve hareketlerimizi düzenleyecek prensip kararları alalım. Kendimizi ailemizi, insanlığı, kötü alışkanlıklardan kurtaracak adımlar atalım. Dünyanın ceşitli yerlerin de acı ve sıkıntı çeken kardeşlerimizin sıkıntılarının sona ermesi için,dünyanın sulh ve barışı, insanlığın hidayeti için, Rabbimize yalvaralım.Her zamankinden  daha çok beraberliğe kardeşliğe,dayanışmaya ihtiyacımızın olduğu bu günlerde kandili de fırsat bilerek birbirimize kenetlenelim." - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üç Aylar' Yarın Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement