Ulusal Tavı Güncelleme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Ulusal Tavı Güncelleme Toplantısı Yapıldı

Ulusal Tavı Güncelleme Toplantısı Yapıldı

Türk Kardiyoloji Derneği ve İnönü Üniversitesi Tip Fakültesi Kardiyoloji Kliniği Birlikteliği ile Ulusal TAVI Güncelleme Toplantısı Malatya’da yapıldı.

11.10.2014 11:43

Türk Kardiyoloji Derneği ve İnönü Üniversitesi Tip Fakültesi Kardiyoloji Kliniği Birlikteliği ile Ulusal TAVI Güncelleme Toplantısı Malatya'da yapıldı.

Türk Kardiyoloji Derneği ve İnönü Üniversitesi Tip Fakültesi Kardiyoloji Kliniği birlikteliği ile Malatya Hilton Otelde düzenlenen Ulusal TAVI güncelleme toplantısında, Turgut Özal Tıp Merkezi'nden salona canlı ameliyat da ulaştırılarak anlatım gerçekleştirildi.

Toplantı ile ilgili bilgi veren Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, TAVI (Transcathere Aortic Valve İmplantation) işlemi girişimsel kardiyolojinin gelmiş olduğu en ileri noktadır. Bu işlemle aort kapak darlığı olan yaşı veya eşlik eden başka hastalılar nedeniyle ameliyatı kaldıramayacak durumdaki hastalarının kasıktan anjiyo yöntemi ile aort kapağının değişimi gerçekleştirilmektedir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu yöntem sık olarak kullanılmaya başlanmış olup, Turgut Özal Tıp Merkezi bu konuda öncü merkezlerden biri olmuştur. Tüm Türkiye'deki faklı hastanelerden yaklaşık 100 kişinin katıldığı bu toplantı TAVI ile ilgili olarak yapılmış en büyük toplantı olma özelliğindedir" ifadelerini kullandı.

Bilimsel toplantı sırasında TAVI ile ilgili yapılmış vakalar ve yeni gelişmeler tartışıldı. Ayrıca Turgut Özal Tıp Merkezinde 2 vakaya canlı yayında TAVI işlemi yapılıp uydu aracılığı ile konuşma salonuna yansıtıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ulusal Tavı Güncelleme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement