Uluslararası Bilimtey Bilim Günleri Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Bilimtey Bilim Günleri Sona Erdi

Uluslararası Bilimtey Bilim Günleri Sona Erdi

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) dört gündür aralıksız süren 5. Uluslararası Bilimtey Bilim Günleri sona erdi.

09.05.2014 17:54

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) dört gündür aralıksız süren 5. Uluslararası Bilimtey Bilim Günleri sona erdi.

Etkililği son gününde Hamit Çepni Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen oturumlara, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Üniversite Dekanları ve Müdürleri, KARDEMİR A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Metin Altan, Akademik Personel ve öğrenciler katıldı.

Öğleden önce tek oturum şeklinde gerçekleştirilen telekonferansta öğrenciler NASA'da Bilgisayar Teknolojisi Yardım Hizmetleri Program Ofisi Program ve Proje Ofisi Başkanı Pınar Moore ile video konferans gerçekleştirdi. Moore'ın zengin bilgilerinden faydalanan öğrenciler NASA ve NASA'nın Yapısı, Kimler NASA'da Çalışabilir, NASA'da yürütülmekte olan proje' ler, uzay istasyonları, astronotların uzay boşluğunda karşılaştıkları sorunlar, beyin ve sinir sistemleri ve kemik incelemeleri konusunda yapılan çalışmalar, uzay istasyonlarında elektrotlarla yapılan ölçümler hakkında kendilerinden ayrıntılı bilgiler aldılar.

Öğleden sonraki oturumun ilk konferansı ise Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cihan Saçlıoğlu tarafından "Büyük Patlama" başlığı altında gerçekleştirildi. Saçlıoğlu sunumlarında; ünlü filozofların büyük patlama konusundaki düşünceleri, büyük patlama delilleri, quantum fiziği, elektron proton ve nötronların birbirleriyle ilişkisi, evrenin yapısı ve kozmolojik büyük patlama delilleri konularından bahsetti.

'Sosyal Medya ve Son Kullanıcıya Yönelik Tehditler ve Siber Güvenlik' konusu ile Comodo Şirketi Bilişim Güvenliği Takım Lideri Barkın Kılıç tarafından gerçekleştirilen konferansta ise; sosyal medya nedir? sosyal medya istatistikleri, güvenlik riskleri nelerdir, paylaşılan bilgiyi kimler takip ediyor, sosyal medya saldırı vektörleri, sosyal medya üzerinden kullanıcılara yapılan saldırılar ve sahte 3. parti uygulamalar hakkında bilgiler verildi.

Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsnü Arsev Eraslan Telekonferans yöntemiyle 'NASA'nın Ay Çıkılmasını', Jandarma Binbaşı İletişim Uzmanı aynı zamanda da 'Külahıma Anlat' kitabının yazarı Emrah Akçay'ın 'Söz Sanatı ve Yalan Tespiti' konusu etkinlik sona erdi.

5. Uluslararası Bilimtey Bilim Günleri'nin kapanış konuşmasını gerçekleştiren KBÜ Bilimtey Bilim Kulübü Başkanı Mehmet Tankül, "Aslında 5. Uluslararası Bilimtey Bilim Günleri bir yıllık bir çalışmanın ürünü gibi gözükse de, bizler 5 senelik bir çalışmanın, emeğin, özverinin ve azmin meyvesini bugün almış bulunmaktayız. Bizler Kulüp ve Kulüp Yönetimi olarak güçlü bir takımız ve bu zamana kadar ki çizmiş olduğumuz vizyonumuz şöyledi. Her yıl bir önceki etkinliğimizin daha iyisini yapmak için beraber bu yola çıkmıştık, eğer daha iyisini yapamazsak bir daha böyle bir etkinlik düzenlemeyecektik. Ben 4 gün boyunca almış olduğum tepkilerden ve katılımdan bu yıl daha iyi bir etkinliğe imzamızı attığımızı düşünüyorum. Bu sebeple de bugün bu başarının haklı gururunu yaşıyorum. Gerçekleştirmiş olduğumuz etkinlik bir ekip işi Bilimtey Bilim Kulübü olarak biz bir aileyiz bunu göstergesi de 15 gün önce bizim eski komitemiz bizlerle bir aradaydı kendileri askerden gelip baba ocağına uğramadan bizlerin yanında olarak bizlere destek verdiler. Ben burdan başta bizlerden desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal olmak üzere, bizleri hiç kırmadan bizlere anne gibi yardımcı olan Uluslararası İlişkiler Koordinatörümüz Oya Önalan'a, bizleri kırmayarak yoğun tempolu çalışma hayatlarında bizlere vakit ayıran konuklarımıza, sponsorlarımıza, Bilimtey Bilim Kulübü Ekibime ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Sizler bu salonları doldurmasaydınız bizler sizlerden cesaret alarak böyle bir organizzasyonu gerçekleştiremezdik" dedi.

Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, 4 gün süren etkinliğin sponsorlarına plaket takdim etti. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uluslararası Bilimtey Bilim Günleri Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement