Uluslararası Voleybol Federasyonu As Başkanı Aleksandar Boriçiç Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Voleybol Federasyonu As Başkanı Aleksandar Boriçiç Açıklaması

Uluslararası Voleybol Federasyonu As Başkanı Aleksandar Boriçiç Açıklaması

Balkan çocuklarının sergilediği dostluk ve kardeşlik, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Voleybol Festivali’ne damga vurduKocaeli Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, filenin barış elçilerini de Kocaeli’nde buluşturdu.

24.04.2015 10:15

Balkan çocuklarının sergilediği dostluk ve kardeşlik, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Voleybol Festivali'ne damga vurdu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, filenin barış elçilerini de Kocaeli'nde buluşturdu. 9 Balkan ülkesinden gelen 150 çocuk, 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Balkan Çocuklar Voleybol Festivali'nde bir araya geldi. Kazananın dostluk ve barış olduğu festivalde konuşan Uluslararası Voleybol Federasyonu As Başkanı Aleksandar Boriçiç, Balkan ülkelerinden gelen çocukların sporla barışa ve kardeşliğe yol aldığını söyledi.

Festival çerçevesinde gerçekleştirilen maçlara ise balkan çocuklarının sergilediği dostluk ve kardeşlik damga vurdu. Festivalin tartışmasız şampiyonu dostluk, kardeşlik ve barış oldu. Festivale katılan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil ve Uluslararası Voleybol Federasyonu As Başkanı Aleksandar Boriçiç, Balkan Çocuklar Voleybol Festivalini, balkanlar ve dünya barışı adına gerçekleştirmiş önemli bir organizasyon olarak değerlendirdi.

Balkan Çocuklar Voleybol Festivali, 23 Nisan şenliklerinin ilk gününe renk kattı. Türkiye Voleybol Federasyonu işbirliğinde gerçekleştirilen festivale Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Makedonya Eski Yugoslav Cumhuriyeti, Yunanistan, Karadağ, Moldova, Sırbistan ve Türkiye'den toplam 150 sporcu çocuk katıldı. Balkan ülkeleri festivale ikişer takımla katıldı ve maçlar üç ayrı sahada gerçekleştirildi.

Balkan Çocuklar Voleybol Festivali, çocukların filede sergilediği centilmenlik görüntüleriyle Balkan barışına da adeta anlam kattı. Balkan çocukları zorlu mücadelenin yanı sıra sergiledikleri dostluk görüntüleriyle göz doldururken, takımların antrenörleri de rakip takım oyuncularını gönülden alkışladı.

Festivale katılan Türkiye ve Yunanistan ise bu dostluğun en gözde takımları arasında yer aldı. İki ülke takımları festivale özel bir de dostluk maçı oynadı. Türkiye ve Yunanistan takım antrenörleri, maç sonrasında Balkan Çocuklar Voleybol Festivali'ni düzenleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Antrenörler, balkan çocuklarının böylesine anlamlı bir spor karşılaşmasında bir araya getirilmesinin önemine değindi.

Festivale katılan tüm ülkeleri kutlayan Uluslararası Voleybol Federasyonu As Başkanı Aleksandar Boriçiç, "Çocuklarla burada olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Çocukların geleceği için bu tür organizasyonların anılarında kalması çok önemli. Türkiye Voleybol Federasyonu'na ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne böyle kaliteli bir organizasyon gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum. Biz bu organizasyonlarla gelecek nesillere barış olgusunu taşımak istiyoruz" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ve emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine başlayan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil ise, "Asıl amacımız gençleri ve çocukları spor aracılığıyla kaynaştırmak. Yıllarca Balkan ülkeleri savaştılar ama ortak bir kültüre ve hayata sahibiz. Biz voleybol ve sporla çocuklarımızı birleştirmek istiyoruz. Çocukların hepsi çok memnun. Burada amaç kazanmak değil, kaynaşmak ve yeni dostluklar kurmak" ifadesini kullandı.

Öte yandan maçların tamamlanmasının ardından madalya törenine geçildi. Törene Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyakakın, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, Uluslararası Voleybol Federasyonu As Başkanı Aleksandar Boriçiç, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Kağıtspor Kulübü Başkanı İslam Yücel katıldı. Törende festivale katılan tüm sporcu çocuklara protokol üyeleri tarafından altın madalyaları verildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uluslararası Voleybol Federasyonu As Başkanı Aleksandar Boriçiç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement