Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası

Türk düşünürü Yunus Emre, 6 Mayıs'ta Mihalıççık ilçesindeki Yunus Emre beldesinde bulanan kabri başında düzenlenecek törenle anılacak.

04.05.2013 10:54  Güncelleme: 11:05

Sevgi ve hoşgörüsü bütün dünyaya mal olan büyük Türk düşünürü ve halk ozanı Yunus Emre, 6 Mayıs'ta Mihalıççık ilçesindeki Yunus Emre beldesinde bulanan kabri başında düzenlenecek törenle anılacak.

Bu yıl Eskişehir'in taşıdığı Türk Dünyası Kültür Başkenti ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti unvanlarıyla dünyanın çeşitli ülkelerinden gelecek katılımcılarla gerçekleştirilecek anma töreninde, Senai Demirci Yunus Emre şiirlerini seslendirecek. Yunus Emre Senaryo Yarışması, Yunus Emre Tiyatro Oyunu Yarışması, Yunus Emre Roman Yazma Yarışması, Yunus Emre Makale Yarışması'nın ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarının ödülleri sahiplerini bulacak.

Etkinlik, Mehmet Kemiksiz konseri ve geleneksel Yunus Emre aşının ikramıyla sona erecek.

Yayıncı: Deniz Açık - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement