UMKE Personeline Ayder Yaylasında Eğitim - Son Dakika
Son Dakika Logo

UMKE Personeline Ayder Yaylasında Eğitim

UMKE Personeline Ayder Yaylasında Eğitim
02.02.2015 12:26  Güncelleme: 12:33

Rize'nin Ayder Yaylasında Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinde görevli personele yönelik "Temel kampçılık, afet ve olağan dışı durumlarda hayatı idame eğitimi" verildi.

Rize'nin Ayder Yaylası'nda Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nde (UMKE) görevli personele yönelik "Temel kampçılık, afet ve olağan dışı durumlarda hayatı idame eğitimi" verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki UMKE personeline yönelik eğitim çalışması Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası'nda gerçekleştirildi. Teorik ve uygulamalı olarak iki gün süren eğitimde Rize UMKE Birim Sorumlusu Öner Çakal, ekip üyelerini bilgilendirdi.

Eğitimin ilk gününde kış şartlarında barınma, beslenme ve giyinme, karda yürüyüş teknikleri, kar fırtınası ve çığ düşmesi gibi afetlerle ilgili bilgilendirme yapılırken, ikinci gün de Galler Düzü'nde uygulamalı eğitim yapıldı.

UMKE Birim Sorumlusu Çakal, yaptığı açıklamada, 2015 yılı eğitim planları kapsamında "kış şartlarında medikal kurtarma" konularını içeren eğitim düzenlendiğini belirterek, " Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sonrasında ilimizde yaşanan zorluklar ve arama kurtarma çalışmaları göz önüne alınarak, ekiplerimizin karla mücadelede daha aktif olabilmeleri için bu eğitimi düzenledik" dedi. - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel UMKE Personeline Ayder Yaylasında Eğitim - Son Dakika


Advertisement