UNİCEF, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı ve AFAD'ın ev sahipliği yaptığı eğitim seminerinde bin 500 Suriyeliye kaliteli eğitim adı altında, Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde gönüllü öğretmenlik yapan 207 öğretmene eğitim semineri verdi.
Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nden araçlarla alınan Suriyeli öğretmenler Şanlıurfa'daki Hilton Oteli'ne götürülüyor. Otelin toplantı salonunda sabah 09: 00'da başlayan eğitim semineri, öğleden sonrada devam ediyor. Eğitim semineri Suriyeli öğretmenlere iki aşamalı veriliyor.
Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Yöneticisi Zeynep Türkmen Sanduvaç, Suriyeli öğretmenlere verilen eğitim semineriyle ilgili, "Bu çalışmada amacımız; Suriyeli öğrencilerle çalışan öğretmenler ve diğer eğitim personeli ile öncelikle yardım eden ve yardım gören psiko-sosyal açıdan desteklenen bir eğitim modeli. Afet ve acil durumlarda eğitim sürekliliği için var olan bilimum standartlarla ilgili konuyu öğretmenlerimize aktarmak, çadır kentlerde ya da bulundukla konteynır kentlerde, afet ve acil durumlarda eğitim sürekliliği için kullanabilecekleri araçları onların bilgisine sunmak. Genel olarak; afet ve acil durumlarda eğitim dediğimiz, beş ana başlık söz konusu. Bunlardan bir tanesi temel standartlar, koordinasyon, analiz ve toplum katmaları. Diğer başlıklar, eğitime erişim ve öğrenme ortamı. Diğer başlık, eğitim ve öğretim süreçleri. Diğer başlık, öğretmenler ve diğer eğitim personeli ve son başlık eğitim politikası. Dolayısı ile bu başlıklarla temel standartlar, kılavuz göstergeler. Kim bunlar? Eğitim ve öğretim ortamının kaliteli eğitimin sürdürülmesi için temel konular. Bunları onlara tanıtmak, eğitimin sistematik olarak iyileştirmesi ile ilgili bir çerçeve oluşturmak. Bu konuyu öğrenmiş olmaları, çadır kentte bunları uygulamaları ve yardımcı olacak yol haritası sunmak. Bu çalışma tanıtım çalışmasıdır. Bu çalışmaların örnek çalışmalarla desteklenme çalışması var. Kendilerine verdiğimiz değerlendirme formunda bunu ayrıca değerlendirdiler" dedi.
Çadır kentte 11 aydır gönüllü eğitmenlik yapan Mıhımmet El Kurdi, UNİCEF, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı ve AFAD'ın ev sahipliği yaptığı eğitim seminerinden çok faydalandıklarını dile getirerek şu açıklamalarda bulundu:
"Ben bir yıldır çadır kente kalmaktayım. Bu bir yıl içerisinde ben eğitim alanında görev yaptım. Çadır kent yönetimi bizlere bir fırsat sunarak eğitim gören öğrencilerimize nasıl faydalı olabiliriz fırsatını verdi. Çadır kent yönetimi ile UNICEF ortaklaşa bir program düzenleyerek bizlere eğitim semineri verdi. Bu eğitim seminerinde Türk devleti ve UNICEF öğretmenlere yönelik eğitim esaslarını verdi. Öncelikle şu konular üzerinde durdular. Birincisi, eğitim ve öğretim görevlisi olan eğitmenlere öncelikle yapmaları gerekenler. İkincisi, öğretmenlerin uygulayacağı bazı usul ve esaslar. Üçüncüsü, UNICEF ve Türk devleti bizlerin eğitim ve öğretimde en önemli şeyin eğitimin sürekliliği açısından yapması gerekenler. Bu toplantı gerçekten bizlere çok fayda sağladı. Çadır kent yönetimine teşekkür ederim, bu eğitim konularında bizlere her zaman lojistik destek sağlamıştır. Son söz olarak teşekkürler Türkiye diyorum" ifadelerini kullandı.
Eğitim semineri sonucunda UNICEF, katılım gösteren tüm eğitimcilere hediyeler vererek sevindirdi. Birçok öğretmen, eğitim seminerin çok faydalı olduğunu dile getirerek devamının olmasını istediklerini kaydetti. - ŞANLIURFA
Son Dakika › Yerel › Unıcef Suriyeli Öğretmenelerle Eğitim Çalışması Yaptı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?