Ünlü Şef Mehmet Yalçınkaya ve ekibi depremzedeler için yemek yapıyor - Son Dakika
Yerel

Ünlü Şef Mehmet Yalçınkaya ve ekibi depremzedeler için yemek yapıyor

Ünlü Şef Mehmet Yalçınkaya ve ekibi depremzedeler için yemek yapıyorHATAY Ünlü Şef Mehmet Yalçınkaya ve gönüllü ekibi, Hatay'da sahra mutfağında askerle birlikte depremzedelere yemek hazırlıyor.

01.03.2023 14:34  Güncelleme: 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü Şef Mehmet Yalçınkaya ve ekibi depremzedeler için yemek yapıyor

HATAY Ünlü Şef Mehmet Yalçınkaya ve gönüllü ekibi, Hatay'da sahra mutfağında askerle birlikte depremzedelere yemek hazırlıyor. Günde 3 öğün olmak üzere 10 bin kişilik yemek yaptıklarını belirten Yalçınkaya, "Burada da askeri iki tane mutfak var sahra mutfağı. Bu mutfaklarda hem asker kardeşlerimiz var hem de savunma Bakanlığı'nda çalışan aşçı arkadaşlarımız var. Biz de onlara iki gündür destek veriyoruz. Yemek yapıyoruz dağıtıyoruz" dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın defne ilçesine gelen Ünlü Şef Mehmet Yalçınkaya ve gönüllü ekibi, ile birlikte sahra mutfağında askerlerle birlikte depremzedeler için yemek yapıyor Sabahın ilk ışıklarıyla ocağın başına geçen şefler, kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerini özenle hazırlıyor. Depremin ikinci gününden beri sahada olduğunu belirten Ünlü şef Mehmet Yalçınkaya, " Depremin ikinci gününden beri sahadayız. Hem güvenlik görevlilerine hem de konteynır kente ki kardeşlerimize yemek yapıyoruz. Burada da askeri iki tane mutfak var sahra mutfağı. Bu mutfaklarda hem asker kardeşlerimiz var hem de savunma Bakanlığı'nda çalışan aşçı arkadaşlarımız var. Biz de onlara iki gündür destek veriyoruz. Yemek yapıyoruz dağıtıyoruz. Burada yaklaşık 10 bin kişiye 3 öğün olmak üzere yemek çıkarıyoruz" diye konuştu.

Vatandaşlara protein ağırlıklı yemek yaptıklarını söyleyen Yalçınkaya, "Hatay tabi diğer illere göre daha farklı ve gerçekten depremi sert yaşamış. Marş merkezli bir deprem ama burası daha şiddetli hissetmiş. Şuanda yaptığımız şey protein. İlk 20 gün bakliyatla geçti. Şuanda bütün amacımız buradaki kardeşlerimize daha protein dengeli karbonhidrat çünkü onların da ciddi bir beslenmeye ihtiyaçları var. Bu yönde yoğurttur, ettir, etli sebzeli yemekler konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Ünlü Şef Mehmet Yalçınkaya ve ekibi depremzedeler için yemek yapıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünlü Şef Mehmet Yalçınkaya ve ekibi depremzedeler için yemek yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement